2024. május 3. - Tímea, Irma

Sztrájkolnak a Malév pilótái

Kétórás figyelmeztető sztrájkot kezdtek a Malév pilótái hétfőn délelőtt 10 órakor, ezért kisebb késések várhatók - tájékoztatta az MTI-t Óvári Tamás, a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke.
2010. szeptember 13. hétfő 10:41 - HírExtra
A munkabeszüntetés 10 járatot és 16 pilótát érint. Óvári hangsúlyozta: "a sztrájkot úgy szerveztük, hogy csak kisebb késések fordulhassanak elő". Ferenczi Zsolt, a Hunalpa kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy ha nem jár eredménnyel a figyelmeztető sztrájk, akkor szerdán 10 órától határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdenek. "A külföldről hazatérő pilótákat - mintegy 60-70-et - nem korlátoztuk" - mondta a Hunalpa elnöke.

Hozzáfűzte: a szolgálatban nem lévő pilóták - közel százan - szolidaritásból a munkahelyükön tartózkodnak. A Malév összesen több mint 200 pilótát alkalmaz - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője az MTI-vel.

Az MTI Ferihegyen tartózkodó tudósítója nem látott tömeget a Malév pultjainál, és "lézengő", tanácstalan utasokat sem. A pilóták azért demonstrálnak mert a légitársaság menedzsmentje egyoldalúan csökkentette a jövedelmüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását