2024. március 29. - Auguszta

Busta Rhymes Orbánnak is beszólhat hamarosan

Ismét Magyarországra látogat a keleti part koronázatlan fenegyereke, Busta Rhymes. Az Arénában fogja zúzni a talpalávalót, a rossz nyelvek szerint a politikának is megmondja a magáét.
2010. október 29. péntek 11:59 - HírExtra
Jamaicai vér

A világhírű és Grammy –jelölt, több platinalemezes rapsztár (eredeti neve: Trevor Tahiem Smith, Jr.) már másodszor lép fel hazánkban. Utánozhatatlan szövegelő stílusával mindenképpen a hip-hop koronázatlan királyának kell tekintenünk a szószátyár mestert. Busta Brooklynban született. Az időnként kócos fenegyerek jamaicai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, így a zene a vérében volt.

Már bébikorában is a mikrofont kereste a cumi helyett, szülei visszaemlékezése szerint első szavainak egyike az east coast volt, megelőzve például a dogot (kutya). Pályafutását brooklini kamaszként kezdte tizenhét évesen, azóta karrierje töretlen, végigrappelte az elmúlt húsz évet. A zenélésen kívül színésznek sem utolsó, olyan filmekben szerepelt, mint a Halloween, Fedezd fel Forrestert vagy a Shaft.

Hangos sikerek

Zenei pályafutását 17 évesen kezdte a Leaders of the New School tagjaként. A Future Without a Past c. albumukat, 1991-ben jelentették meg az Elektra Records jóvoltából. Két évvel később 1993-ban kiadták második albumukat a T.I.M.E. (The Inner Mind's Eye)-t.

A belső ellentétek és Busta Rhymes növekvő népszerűsége miatt a csapat feloszlott. Rhymes szóló karrierbe kezdett, kiadta első kislemezét, a Woo Hah!! Got You All in Check-et, majd ezt követte a The Coming című album, amely platina lemez lett. 1999. áprilisában duettet énekelt Janet Jacksonnal, a What's It Gonna Be?! bekerült az amerikai és az angol Top 10-be. Az album érdekessége továbbá, hogy Rhymes a Iz They Wildin Wit Us & Gettin' Rowdy Wit Us? című számban először rappel.

A Bibliát is freestyle-ban nyomta


2000-ben lemezszerződést írt a J Records-szal, majd egy év múlva kiadta bibliai témájú Genesis című albumát, amelyen olyan neves előadók működtek közre, mint Mary J. Blige, P. Diddy, Kelis és sokan mások. 2002-ben, Rhymes kiadta hatodik nagylemezét az It Ain't Safe No More-t, amelyen szerepel a Mariah Carey-vel készült duett az I Know What You Want is. Az album megjelenése után Rhymes elhagyta a J Records-ot és Dr. Dre kiadójához, a Aftermath Entertainment-hez szerződött.

Hetedik stúdióalbuma, a The Big Bang, volt az első karrierje során, amely Top 1 lett. A nagylemez több mint 209.000 példányban kelt el és az első héten megszerezte első helyet a Billboard Top 200-as listán.

A magyar hip-hopba is bekavar

A Back on My BS, a nyolcadik stúdióalbuma, 2009. május 19.-én jelent meg, a Universal Motown kiadónál. Az album a Billboard 200-as listán az 5. helyen debütált, 56.000 eladott példánnyal.

Rhymes nemrég bejelentette, hogy már dolgozik következő, The Chemo című albumán.

A koncert biztosan a magyarországi hip-hop történelem fontos része lesz.

Időpont: 2010. november 19. péntek
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyár: 8990 Ft

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását