2024. május 19. - Ivó, Milán

Bővülnek a ferihegyi menetrend

Új járatokkal bővül a ferihegyi reptér téli menetrendje: már a hétvégén a KLM holland légitársaság újraindítja amszterdami járatát - közölte a repteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-vel pénteken.
2010. október 29. péntek 17:40 - HírExtra
A Boeing 737-700 típusú gépek naponta háromszor kínálnak összeköttetést Budapest és a holland főváros schipoli légikikötője között. Januárban indítja új járatát Budapestre az "ötcsillagos" légitársaságként ismert Qatar Airways. Az öböl-menti ország légitársasága egyelőre Airbus A 320-asokkal közlekedik Doha és Ferihegy között, heti négy alkalommal. A Ryanair által megszüntetett Glasgow-Prestwick helyett a manchesteri bázisú Jet2.com légitársaság indít új járatot Skóciába, Edinburgh-ba.

A Ryanair megszüntetett dublini járatára válaszul pedig a Malév sűríti az ír fővárosba közlekedő repülőinek számát. Tavaly télen szüneteltette ezt a szolgáltatását a Malév, az idén azonban heti 6 alkalommal repül a szigetországba.

A Wizz Air két új törökországi járatot is indít Budapestről. Az Airbus A 320 gépek Isztambul új "fapados" repülőterére viszik el az utasokat, míg a másik járat az antalya-i üdülőkörzettel kínál rendszeres légi összeköttetést.

A hosszútávú járatok piaca is bővül: áprilistól napi járatot kínál az American Airlines Budapest és New York Kennedy repülőtere között. Az amerikai légitársaság Boeing 767-300-as óriásgépeivel utazók az American további 300 kül- és belföldi járatát érhetik el az Egyesült Államokban.

A Ryanair éppen pénteken jelentette be, hogy a ferihegyi reptérről az utolsó járatát indítja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását