2024. május 3. - Tímea, Irma

Két napig a HR az úr a SYMA Csarnokban

Hetedik alkalommal rendezik meg a budapesti SYMA Csarnokban a „Personal Hungary emberi erőforrás menedzsment” szakkiállítást. A rendezvény október 27-28. között zajlik, 76 cég részvételével.
2010. október 28. csütörtök 07:09 - Tóbiás Gábor
„Örülök annak, hogy a nehéz idők ellenére sok vendég jön el” – mondta Alexander Petsch, a Spring Messe Management GmbH & Co.KG ügyvezető igazgatója a kiállítással kapcsolatban. Való igaz, a SYMA csarnok területén meglehetősen nagy volt a nyüzsgés, nagy az esély rá, hogy összejön az a több mint kétezer látogató, amit a szervezők várnak.

Növekvő érdeklődés

HR börzék világszerete
Kilenc országban szerveznek ugyanilyen kiállításokat: Németország, Ausztria, Svájc, Oroszország, USA, Nagy-Britannia,Magyarország, Spanyolország és Hollandia is évről-évre otthont ad ilyen rendezvénynek.. Jelenleg a HR szakma legnagyobb jelentőségű szakkiállításának Köln ad otthont, több mint 12 ezer látogatóval, és körülbelül ötszáz kiállítóval.
„Egyre több cég érdeklődik a HR nyújtotta lehetőségek iránt, ezért úgy gondolom, az egyes vállalatok jövőjét az elkövetkezendő 5-10 évben a HR és a saját márkanév fogja meghatározni” – mondta az osztrák szakember, majd hozzátette: „a HR területét nem érintette annyira a válság, ráadásul Magyarországon kiemelkedő szerepe van ennek az ágazatnak a magas munkanélküliség miatt.”

Fejér Tamás, a Personal Hungary & Professional Learning HR tanácsosa az eseménnyel kapcsolatban elmondta: „itt minden olyan újdonság megtalálható, mint a legnagyobb ilyen jellegű szakkiállításon, amit Kölnben szoktak megrendezni. Mindez azonban sokkal kisebb méretekben jelentkezik itthon. Mindazonáltal szükség van arra, hogy a HR kultúra jobban beleivódjon a szervezetekbe. Főleg az állami, kormányzati szervek részéről várok nagyobb érdeklődést.”

„Nagyon fontos egy cég esetében, hogy tudatosan válassza ki a munkatársait” – véli Tibor Dávid, a „2009 fiatal menedzsere” cím kitüntetettje. „A válság is bebizonyította, ha jól kiválasztott munkatársak bármilyen nehézség esetén kitartanak a vállalat mellet” – tette hozzá Tibor Dávid.

A regionalitás a cél

Ami a finanszírozást illeti, meglehetősen jutányos áron juthatnak standhoz a kiállítók. Ezért cserébe mindenféle konferenciákon, szakelőadásokon, beszélgetéseken vehet részt. Egyébként más szakvásár és szakkiállítás is hasonlóképpen működik: a kiállító hozzájárulásából finanszírozza saját magát. „Gyakorlatilag befektetésnek számít egy ilyen szakkiállítás az ilyen veszélyes, válságos időkben” – mondta Alexander Petsch.

„Van egy olyan elképzelésünk is, hogy ezt a budapesti vásárt egy kicsit regionálisabbá tegyük. Számítunk a szomszéd országok érdeklődésére, dolgozunk azon, hogy egy kicsit ebbe az irányba menjünk. Az a cél: Budapest regionális központ legyen ebből a szempontból” – mondta Fehér Tamás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2010. október 28. 11:46
Ez a Petsch nem egy böhöm nagy kopasz német pali? Mert ő azért elég nagy arc a szakmában. Vagy összekeverem valakivel?
gizimama
2010. október 28. 11:29
engem
TheFallen
2010. október 28. 11:16
Kit érdekel?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását