2024. április 28. - Valéria

Töklámpás Fesztivál. De minek?

Ismét megrendezik a Töklámpás Fesztivált október 31-én a budapesti Hősök terén, ahol látássérült diákok segítésére is gyűjtenek.
2010. október 24. vasárnap 14:13 - HírExtra
A szervezők arra kérik a 20 órakor kezdődő ingyenes rendezvényre érkezőket, hogy vigyenek magukkal töklámpást és mécsest. A töklámpások által kivilágított Hősök teréről fotókat és videókat készítenek majd.

Idén négy látássérült diák számára adakozhatnak a segíteni szándékozók.

Panna, súlyos látássérült harmadik osztályos tanuló digitális diktafont szeretne, amelyen az órákon "jegyzetelhetne". A kislány egy hatvani iskolába jár, és a látó gyerekkel együtt tanul. Egy közeli faluban él édesanyjával és testvérével, akik szintén súlyos látássérültek. Ferenc tizenöt 15 éves vak fiú. A bajai fiatalember hamarosan önálló közlekedővé válik, ehhez azonban megfelelő operációs rendszerrel és beszélő programmal ellátott mobiltelefonra lenne szüksége. Két ikertestvére van, egyikük gyengén látó, másikuk szintén vak. Brigitta tizenhat éves gimnazista lány, vaknak született. Egy laptopot szeretne, amely számára nem csupán egyszerű használati tárgy, hanem a tanulás elengedhetetlen eszköze. A vakok számára nincsenek külön tankönyvek, a tanuláshoz kizárólag az iskolai könyvek felolvasott változatát tudják használni, laptopon keresztül kommunikálnak tanáraikkal, írják dolgozataikat, és annak segítségével jegyzetelik az órai anyagot. Eszter pedig tandemkerékpárt szeretne - olvasható a www.toklampasfesztival.hu oldalon.

Ha az adakozók felírják nevüket és bedobják a dobozba, sorsoláson vesznek részt, emellett a legszebb töklámpást is jutalmazzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását