2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Merienn: Meglógtam az X-Faktorból!

Az X-Faktor versenyében a rengeteg tizen-, huszonéves mellett felbukkannak harmincas, negyvenes nők és férfiak is, hogy szinte életük utolsó nagy lehetőségeként megmutassák talán egy egész országnak énektehetségüket.
2010. október 16. szombat 13:04 - Ruttkai Ildikó
Az adások során eddig is láthattuk, mennyi elszánt jelentkező állt már a szigorú zsűri és a tévékamerák elé, de sajnos vannak, akiknek az utolsó pillanatban elfogyott a bátorságuk és az önbizalmuk. Így járt a 46 éves Merienn is, aki bár sok éve áll színpadon énekesként, az X-Faktor kapujában visszarettent és elállt a megmérettetéstől. Az egykori Ki Mit Tud? versenyzője azóta már megbánta kishitűségét, viszont sebeire gyógyírként hat, hogy nemrég elkészíthette élete első cd-jét,videoklipjét pedig hamarosan sugározni kezdik a zenecsatornák.

A Merienn művésznevet viselő hölgy dekoratív külsejével felveheti a versenyt akármelyik csinos, fiatal társnőjével: csupán két nagy gyermeke sejteti a kívülállókkal, miszerint negyvenes éveiben jár.

Tudomásom szerint a kilincsen volt már a kezed, amikor visszafordultál az RTL Klub X-Faktor című énekversenyének válogatójáról! Miért gondoltad meg magad szó szerint az utolsó pillanatban?

Rettenetesen készültem rá, perc nem volt, hogy ne jusson eszembe mi lesz, hogy lesz, de amikor ott álltam már a helyszínen, és megláttam azt a rengeteg tinédzsert, fiatal lányt és fiút, inamba szállt a bátorságom! Azt kérdeztem magamtól: mit keresek én itt 46 évesen?? Nem volt elég lelkierőm, bátorságom ahhoz, hogy végigcsináljam a meghallgatást, úgy éreztem, a fiataloknak kell átadni ezt a lehetőséget. Elrohantam, és persze végigbőgtem az utat hazafelé… Most, hogy nézem a tévében szombat esténként az adásokat, és látom, hogy bejutott a műsorba egy-két hozzám hasonló életkorú jelentkező is, bizony nagyon fáj a szívem, de tudom: ez a hajó már elment!

Pedig az én információim szerint sok-sok éve vagy színpadon, énekelsz, gyakorlatilag ebből élsz, sőt, még tévében is szerepeltél egy hasonló megmérettetés kapcsán…

Huszonhét éve énekelek. Az 1983-as Ki Mit Tud? versenyébe jelentkeztem, és el is jutottam egészen odáig, hogy bekerülhettem a már élő adásban sugárzott fordulók egyikébe. A ma már a Pa Dö Dő egyik feleként ismert Falusi Mariann lett az ellenfelem. Bár ő dzsessz-, én pedig táncdal kategóriában versenyeztem, mégis együtt kellett az akkori zsűri elé állnunk, amelyben olyan híres művészek ültek, mint Major Tamás színész, Szinetár Miklós rendező, vagy Rábai Miklós néptáncos, a műsort pedig Gálvölgyi János konferálta: otthon őrzöm is örök szép emlékként ennek az adásnak a felvételét kazettán. Akkor Falusi Mariann jutott tovább, pedig ki tudja, hogy alakul az életem, ha ott nekem kedvez a szerencse…

Találkoztatok azóta?

Igen, néhány évvel ezelőtt épp Kanizsán koncerteztek, amikor egy este lejött a bárba, ahol énekeltem. Műsor után odamentem hozzá, és felemlítettem „közös kalandunkat”: emlékezett rám, ami nagyon jólesett.

Az éneklést nem hagytad abba, hiszen azóta is ezt műveled. Az X-Faktoros jelentkezésed és a 27 évvel ezelőtti Ki Mit Tud? között hogyan folyt az életed, az énekesi pályád?

Amióta az eszemet tudom, énekesnő akartam lenni! Már a házasságkötésem előtt is énekeltem, de mivel a férjem zenész volt, később automatikusan vele dolgozhattam énekesnőként sok-sok éven át, miközben persze háziasszonyi teendőimet is elláttam.

Rendszeresen felléptünk hétvégente, jártuk az országot szinte megállás nélkül, de mert szerették a zenénket, ennek köszönhetően néhány évet Németországban is dolgozhattunk. Hazatérve fesztiválokon, rendezvényeken, éjszakai lokálokban szórakoztattuk a közönséget, öt éven át pedig a nagykanizsai Centrál Bárban énekeltem. Bár már elváltunk, mai napig jó viszonyban maradtunk, tartjuk a kapcsolatot, hiszen van két gyönyörű gyermekünk: egy 20 éves fiunk és egy 13 éves lányunk. Igaz, hogy nemigen volt lehetőségem megjelenni a médiában, az első cd-mre is húsz évet kellett várnom, de enélkül is megismertek és megszerettek az elmúlt két évtizedben azok, akik már hallottak engem a színpadon. Úgy érzem, ez az én karrierem.

Az X-Faktorról önhibádból lemaradtál, viszont azóta más módon kárpótolt az élet: cd-d jelent meg, és már egy videokliped is készült. Hogy sikerült mindez?

Vicces történet, hiszen magánemberként, egy karaoke esten találkoztam azzal a zenei producerrel, akinek mindezeket köszönhetem ma. Már jó pár számot elénekeltem, amikor odajött hozzám, bemutatkozott, átadta a névjegyét és kérte hogy találkozzunk. Bár elárultam neki, hogy énekesnőként keresem a kenyeremet, úgy vélte, sokkal többet ki lehetne hozni belőlem, mint amit eddig nyújtottam. Hittem is, nem is a dolgot, hiszen manapság sok a szélhámos a világban, de aztán a jelenlegi párom rábeszélésére mégiscsak elmentem a találkozóra. Gyorsan kiderült, hogy jól tettem.

Az elmúlt időszakban elkészült 14 nekem írt dal, amiket aztán fel is énekeltem egy profi stúdióban, profi körülmények és profi munkatársak között. Hogy mást ne mondjak, például olyan ismert énekesnő vokálozott nekem mint Baby Gabi! Nagyon tetszenek neki a dalaim, elismerően nyilatkozott rólam, ami nagy öröm és megtiszteltetés számomra. Három dalomat már játsszák a rádiók, rövidesen a zenetévéken is látható lesz a klipem, úgyhogy boldogan vallom: kárpótolt az élet az elmulasztott tévés lehetőségért!
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását