2024. április 30. - Katalin, Kitti

Iszapömlés: "Szolidaritás 2010"

"Szolidaritás 2010" elnevezéssel programot indított az MSZP az iszapömlés és az árvíz sújtotta területeken élők megsegítésére.
2010. október 15. péntek 15:31 - HírExtra
Kunhalmi Ágnes, az országos elnökség tagja pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: számukra az egyik legfontosabb társadalmi érték a szolidaritás. Fontosnak tartja, hogy ne csak akkor segítsenek, ha baj van és hogy erősödjön a bizalmi tőke az emberek között.

Emlékeztetett arra, az MSZP nőtagozata tavasszal rengeteg adományt gyűjtött az árvízkárosultak javára, mostantól azonban egy nagyobb volumenű, szervezett program keretében próbálnak segíteni rajtuk kívül a Devecser-Kolontár-Ajka térség lakóinak is.

Tájékoztatása szerint a párt weboldalán megtalálhatók azoknak a vidéki irodáknak, raktáraknak az elérhetőségei, amelyek az adományokat gyűjtik, de a budapesti központba is bárki vihet felajánlást. Ehhez kapcsolódóan a honlapon egy telefonszám is található, amelyen részletesebb felvilágosítást tudnak adni.

Az MSZP az Árvízkárosultakért alapítványon keresztül juttatja el a pénzadományokat a katasztrófa károsultjainak.

Kunhalmi Ágnes kitért arra: a helyszíni tapasztalataik alapján az embereknek elsősorban tartós élelmiszerekre, háztartási gépekre, bútorokra, és lakástextilre, ágyneműkre, takarókra van szüksége.

Mint mondta, a párt aktivistái felmérik, hogy melyik család miben szenved hiányt, és ki is szállítják nekik a szükséges holmikat.

Kormos Kata szóvivő a sajtótájékoztatón felidézte: az MSZP országgyűlési frakciója egymillió forintot, EP- delegációja pedig 2,5 millió forint értékű támogatást nyújtott az iszapkatasztrófa károsultjainak, valamint több alapszervezet is gyűjtött adományokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását