2024. május 20. - Bernát, Felícia

Polgármestereknek üzent videón Schmitt

A megválasztott polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek településeik sorsát mindig a múlt ismeretével, a hagyományokat tiszteletben tartva kell formálniuk - mondta Schmitt Pál államfő videóüzenetében.
2010. október 11. hétfő 20:31 - HírExtra
Mint Schmitt Pál emlékeztetett: október 3-án lezajlottak az önkormányzati választások, s az érvényes és eredményes választásokon 3.176 önkormányzatban 15.140 képviselő kapott bizalmat. A napokban kerül sor az önkormányzatok alakuló üléseire, ahol a polgármesterek és a képviselők leteszik esküjüket - tette hozzá.

Ebből az alkalomból az államfő arra kérte a képviselő-testületeket, hogy tegyék félre a pártszempontokat, és önkormányzataik szolgálatát helyezzék előtérbe. Schmitt Pál Széchenyi István gondolatait idézve a hagyománytisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet, s egyúttal kiemelte: bár az önkormányzatiság az elmúlt két évtizedben sok változáson ment keresztül, "a lényeg változatlan maradt: a közösségért végzendő feladat". Csak az alázattal végzett munka lehet hasznos - fűzte hozzá.

A köztársasági elnök arra biztatta a polgármestereket és a képviselőket, hogy tudásukkal, igazságérzetükkel és kellő hittel azon legyenek, hogy az ország minden települése "büszkén élhesse meg magyarságát és európai mivoltát".

Az október 3-i önkormányzati választásokon a valamivel több mint nyolcmillió választópolgár közül mintegy 3,6 millió szavazott. A 46,53 százalékos részvételi arányt csak a 2002-es és a 2006-os választási részvétel haladta meg.

A Fidesz-KDNP a budapesti kerületek négyötödében, míg a megyei jogú városok 95 százalékában állított polgármestert, Budapest főpolgármestere pedig Tarlós István (Fidesz-KDNP) lett. A megyei közgyűlések mindegyikét e pártszövetség politikusai irányíthatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását