2024. május 22. - Júlia, Rita

Alstom: elszállítják a berendezéseket

A német Alstom vállalat hétfőn elszállítja a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárából a saját tulajdonát képező termékeket; a gyár bejáratánál az elmaradt béreik kifizetéséért múlt hét csütörtök óta sztrájkoló munkások élő fallal próbálják megakadályozni a szállítást.
2010. október 11. hétfő 13:04 - HírExtra
"A Transelektro Ganz Röck (TEGR) munkatársaival folytatott több napos békés megbeszélést követően a társaság ügyfele, az Alstom megkezdi a saját tulajdonát képező berendezések felpakolását és előkészületeket tesz azok elszállítására beszállítójának telephelyéről" - áll az Alstom cég MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint "az eszközök az Alstom Power tulajdonát képezik és a két társaság közötti jogviszony beszállítói és ügyfél kapcsolaton alapul. Az Alstomnak minden szükséges jogi dokumentáció és engedély a birtokában van a berendezések elszállítására". A vállalat hangsúlyozza: "megértjük a munkavállalók csalódottságát és dühét, de kijelentjük, hogy ennek kifejezése nem a megfelelő célpontra irányul".

Fórika Ibolya, az Alstom Hungary Kft. kommunikációs igazgatója szombaton közölte az MTI-vel: a társaság rendelkezik a TE Ganz-Röck Zrt. vezérigazgatója által aláírt engedéllyel, amely szerint a német cég a kiskunfélegyházi telephelyről elszállíthatja a megmunkált termékeket. A kiskunfélegyházi cég közel száz dolgozója csütörtök óta demonstrál az üzem bejárata előtt. Az Alstom már pénteken éjfél után el akarta szállítatni a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárából a korábban elkészített termékeket, de a sztrájkoló munkások miatt erre nem került sor.

Az MTI tudósítójának szombaton a sztrájkoló munkások elmondták: több mint hat hónapja nem kapták meg bérüket. Az energetikai gépgyártásra és edénygyártásra szakosodott kiskunfélegyházi gyárban két éve csak késleltetve, hosszabb-rövidebb ideig tartott munkabeszüntetések után kapták meg elmaradt bérüket a dolgozók.

Amikor a TE Ganz-Röck Zrt. teljes kapacitással termelt, a társaság állandó alkalmazotti létszáma 370 körül volt, és rendszeresen 120 külsőst foglalkoztatott a Kiskunfélegyháza környéki településekről. A TE Ganz-Röck Zrt. többségi tulajdonosa a Resonator csoport, a kisebbségi - 45 százaléknyi - tulajdoni hányaddal pedig a Vegyépszer csoport.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását