2024. május 19. - Ivó, Milán

Tart a felújítás Borsodban

Kilenc, árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településnek segített az árvízi károk helyreállításában - csaknem 140 ház felújításában - a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - mondta Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete Szendrőben pénteken.
2010. október 8. péntek 16:59 - HírExtra
A Bódva árvize a nyár elején házak sokaságát öntötte el a borsodi kisvárosban, ahol tart a helyreállítás, jó néhány ingatlant felújítottak, és október elején már jószerivel biztosan állítható: a tél beállta előtt mindenkinek lesz tető a feje fölött.

Lévai Anikó - aki végigsétált a település árvíz által érintett részein, utcáin, betért több házba, és elbeszélgetett az ott élőkkel - azt mondta: a segélyszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legnagyobb munkákat Szendrőben, Edelényben és Ócsanáloson végezte.

Szendrőben 128 millió forintból 80 ház felújítását vállalta a segélyszervezet, Edelényben 21 millió forintból 33 ingatlan lakhatóvá tételében segédkeznek, összességében pedig a három településen 140 ház felújításában működik közre a segélyszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta Lévai Anikó.

A jószolgálati nagykövet elmondta azt is: a segélyszervezet természetesen az iszappal elöntött Veszprém megyei települések "reményvesztett" lakóit is segíti, ott azonban nem a víz "jött ki, ott nem a természet, hanem másfajta erők okozták a katasztrófát".

A mi dolgunk az lesz, hogy döntésükben segítsük az ott élőket, elköltöznek, ott maradnak, mellettük leszünk, segítjük őket - hangoztatta Lévai Anikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását