2024. április 19. - Emma

MSZP: foglalkozni kell a drogok visszaszorításával

Az MSZP csütörtökön arra szólította fel a kormányt, hogy minél előbb tegyen lépéseket az egyre népszerűbb party-drogok visszaszorítása érdekében.
2010. október 7. csütörtök 13:20 - HírExtra
Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt kérdezte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, hogy a kabinet mikor kívánja ismét összehívni az országgyűlési választások óta nem ülésező kábítószerügyi koordinációs bizottságot.

Az ellenzéki képviselő azt is tudni szeretné a tárcavezetőtől, hogy a kormány miért vonta el a drogprevencióra, illetve a kábítószerfogyasztók ellátására fordítható pénzek jelentős részét.
A party-drogok az elmúlt években veszélyességük ellenére is egyre népszerűbbek lettek, egyes fajtáikhoz pedig akár másfél óra alatt is teljesen legálisan hozzá lehet jutni az interneten keresztül - fejtette ki a politikus.

Korózs Lajos megjegyezte továbbá, hogy csupán tiltással nem lehet eredményt elérni a kábítószerfogyasztás visszaszorításában, ahhoz ugyanis szükség van a megfelelő szakemberekkel ellátott szociális támogató rendszerek, valamint a felvilágosítás kiépítésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását