2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Védnökséget vállalt az köztársasági elnök

Schmitt Pál köztársasági elnök - a korábbi magyar államfőkhöz, Göncz Árpádhoz, Mádl Ferenchez és Sólyom Lászlóhoz hasonlóan - elvállalta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) védnökségét - tájékoztat a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja.
2010. október 6. szerda 10:13 - HírExtra
A hivatal közlése szerint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megalakulása óta immár hagyomány, hogy a mindenkori magyar, német és osztrák államfő is a szolgálat védnöke. Schmitt Pált Kövér László házelnök, az NGYSZ Magyar Egyesületének elnöke és Edvi Péter, a szervezet elnöke kérte fel a védnökségre.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan elődök után, mint Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László védnökként csatlakozhatok a gyermekmentő szolgálat munkájához, amelynek már 8 éve tagja vagyok. Elődeimhez hasonlóan alkotmányos kötelezettségeimen túl, saját vállalásként én is szeretnék részt venni azokban a tevékenységekben, amelyek segítik a fiatalok testi és szellemi fejlődését.

Ezért is fogadtam el a szolgálat felkérését, amely immár 20 éve segíti a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő fogyatékos, beteg és egészséges gyermekeket. Remélem, személyemmel és munkámmal sikerül elődeimhez hasonlóan hozzájárulnom az NGYSZ munkájához" - idézi Schmitt Pál szavait a honlapon közölt írás.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását