2024. május 19. - Ivó, Milán

Uniós elnökség: középpontban az idősek

A magyar uniós elnökség további fontos lépéseket hoz majd az idősügy vonatkozásában is. A miniszterelnök - szóvivőjének tájékoztatása szerint - ezt szerdán közölte az Európai Senior Unió elnökével folytatott budapesti megbeszélése alkalmával.
2010. október 6. szerda 20:34 - HírExtra
A kormányfő hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok helyzetének javítása a demográfiai viszonyok fejlesztése és a megfelelő családpolitika nélkül elképzelhetetlen - tájékoztatta Szijjártó Péter közleményben az MTI-t.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán hivatalában fogadta Bernhard Worms-t, az Európai Senior Unió elnökét, Marilies Flemming alelnököt és Iván Lászlót, a Fidesz nyugdíjas tagozatának országos elnökét.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy egész Európában alapvető kérdéssé vált a család- és demográfiai politika, amely egyben az alapját képezi annak, hogy a jövőbeni nyugdíjasok is megfelelő ellátásban részesülhessenek majd - olvasható a közleményben.

A magyar kormányzat és a hazai idősügyi szervezetek szorosabb kapcsolatokat szándékoznak kiépíteni az Európai Senior Unióval, és azt tervezik, hogy minden nyáron részt vesznek a szervezet nyári politikai akadémiáján.

A közlés szerint az európai nyugdíjas szövetség elnöke szeretne a jövőben magyar egyetemekre is ellátogatni, hogy az egyetemisták és az idősebbek közötti együttműködéssel kapcsolatban tanácsokat adjon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását