2024. május 29. - Magdolna

Ismét feltornázta magát a forint

Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót kedden délután fél ötkor 271,33 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délután négy órai 272,54 forintos és keddre virradóra tartott 273,60 forint körüli jegyzések után.
2010. október 5. kedd 17:44 - HírExtra
A svájci frank jegyzése 202,95 forint a hétfő délutáni 204,28 forint, valamint az éjszakai 206 forint körüli árfolyam után. Az eurót kedden délután 1,3376 svájci frankon jegyezték, míg hétfőn délután 1,3350 frankon, az éjszaka folyamán pedig 1,3270 frank környékén.

A dollárt 196,53 forinton jegyezték 1,3812 dolláros eurójegyzés mellett kedden délután. Hétfőn délután a dollár jegyzése 199,09 forinton, az euró jegyzése 1,3699 dolláron állt. Keddre virradóra a dollárt 200,50 forint, az eurót 1,37 dollár körül jegyezték a nemzetközi kereskedelemben. Száz japán jen jegyzése 236,13 forinton állt kedden délután fél ötkor a hétfő délutáni 238,89 forint és az éjszakai 240 forint körüli árfolyam után.

Kedden a forint erősödése szempontjából kedvező tényezők kerekedtek felül a nemzetközi devizapiacokon: az euró erősödött a dollárral és a svájci frankkal szemben is.

Az immár hét egymást követő kereskedési napon veszteséggel nyitó európai tőzsdeindexek délutánra, az amerikai tőzsdei nyitás idejére egy százalék körüli nyereségben jártak, köszönhetően a befektetői kockázatvállalásnak kedvező makrogazdasági híreknek, illetve gazdaságösztönző céllal tett monetáris intézkedéseknek.

A dollár 2008 márciusa óta a legalacsonyabb árfolyamára vonult vissza a svájci frankkal szemben, a főbb devizákból képzett kosár ellenében pedig nyolc és fél havi mélypontot ért el, míg az euróval szemben hat és fél havit.

A forint árfolyamkilátásait a piacon továbbra is a nemzetközi befektetői hangulat alakulásához kötik a kereskedők - egészen a kormány gazdasági programjáról alkotott piaci vélemény "letisztulásáig". Néhány napos távlatban a forint árfolyamát 270 és 275 forintos eurójegyzés közé várják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását