2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem segít egy új párt alapítása?

Hiba lenne újabb magyar pártot alapítani Erdélyben, mert az nem a romániai magyarság egységét szolgálja; demagóg és populista, aki azt mondja, hogy az egység szaporodással oldható meg — jelentette ki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Ke­lemen Hunor.
2010. október 4. hétfő 12:36 - HírExtra
A hétfői romániai magyar napilapok - a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ), az erdélyi Krónika és a sepsiszentgyörgyi Háromszék - a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeit képviselő kulturális minisztert azzal kapcsolatosan idézték, hogy Tőkés László és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, illetve ügyvezető elnöke bejelentette: kezdeményezik egy új magyar párt alapítását.

Kelemen Hunor úgy vélte, az RMDSZ-ben minden feltétel adott ahhoz, hogy az egységet megteremtsék, de ezt nem új magyar politikai párt létrehozásával lehet megvalósítani. "A felvidéki példa kell a szeme előtt lebegjen azoknak, akik 2010-ben új pártot alapítanak" - állapította meg Kelemen, aki szerint ugyanakkor az RMDSZ 2012-ben is bekerül a parlamentbe, még akkor is, ha az új párt alapítása veszélyt jelent ebből a szempontból.

A miniszter hozzátette: a tervezett pártalakítás nem ront az RMDSZ és Tőkés László jövőbeni viszonyán. "Fontos kérdésekről ezután is ugyanúgy gondolkodunk, mint eddig, Tőkés Lászlót úgy kezeljük, mint olyan politikust, akinek van mondanivalója, bár nem mindig értünk egyet vele" - mondta Kelemen Hunor.

Az Adevarul című román napilap hétfőn rövid, tényszerű tudósítást adott Tőkés és Toró előző napi nagyváradi sajtótájékoztatójáról, amelyben jelezték a pártalakítási tervüket. Csak a rövid tudósítás címe kommentáló jellegű: "Tőkés László, újabb lépés a szélsőségesség felé".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását