2024. április 28. - Valéria

Jobbik: mintaváros lesz Tiszavasvári

A jobbikos Fülöp Erik polgármesterré választásával mintaváros lesz Tiszavasvári - jelentette ki a párt jelöltjének vasárnapi győzelme kapcsán Bakó József, a Jobbik megyei szervezetének alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Nyíregyházán.
2010. október 4. hétfő 13:30 - HírExtra
A párt jelöltje nagy fölénnyel, a szavazatok 53,29 százalékának megszerzésével nyerte el a polgármesteri tisztséget, megelőzve a város eddigi vezetőjét, a Fidesz támogatásával, ám függetlenként induló Rozgonyi Attilát - mondta a politikus.

Bakó József hozzátette: a város tizenegy fős képviselő-testületébe hat jobbikos képviselő jutott be. Öten egyéniben, egy jelölt - a tavaszi országgyűlési választáson szintén sikeresen szereplő Császár József - pedig listás helyen nyerte el a képviselői tisztséget, így a Jobbik többséggel bír a város önkormányzati testületében - mondta a megyei alelnök.

Közlése szerint a most elért eredmények hatással lehetnek a 2014-es választásokra is. A tiszavasvári országgyűlési választókerületben több helyen jutott be jobbikos képviselő a helyi testületekbe, így a párt bízik abban, hogy a négy év múlva esedékes választásokon egyéniben tudja a körzetet hozni - közölte az alelnök. Bakó József vélekedése szerint további jó jel, hogy a Tiszavasvárihoz közeli Gávavencsellőben és Ibrányban nem a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nyerte a vasárnapi voksolást, ami szintén növeli a Jobbik későbbi esélyeit.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben negyven képviselő jutott be a települési önkormányzati testületekbe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, öt képviselőjelölt pedig a megyei közgyűlésben nyert el mandátumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását