2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Tarlós: az idősek mondják meg

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint fel kell mérni, hogy az idősek mit akarnak, mik az igényeik. Tarlós István szerint ma az idősek gyakran nem azt kapják, amire valóban szükségük van.
2010. október 1. péntek 12:30 - HírExtra
A jelölt szerint ma a fővárosban nem veszik figyelembe az időseknek a legegyszerűbb igényeit, például azt, hogy az utcán közlekedésbiztonságra van szükségük, arra, hogy a járdák rendben legyenek, vagy hogy a lámpák beállítása megfelelő legyen.

Tarlós István egy III. kerületi gondozó intézményben tett látogatása alkalmából azt hangoztatta: meg kell hallgatni az időseket, fel kell mérni, mit akarnak.

Közölte, ha megválasztják, arra fog törekedni, hogy ezeket az igényeket helyesen állapítsák meg.
Tarlós István szerint az időseknek ma hiányzik a tisztességes tájékoztatás, az hogy valós képet kapjanak arról, mi történik a környezetükben, a városban. Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy az idősek megőrizték ítélőképességüket, és hogy sok tekintetben ezért ők jelentenek támaszt a fiatalabb generációknak.

Gratulált a programon megjelent Bús Balázs fideszes polgármester eddigi teljesítményéhez, és közölte, bízik abban, hogy a polgármesterjelöltet még többször újraválasztják.

A rendezvényen megjelent Soltész Miklós szociális államtitkár is, aki az egybegyűlt idősek előtt megerősítette: az Orbán-kormány a jövő évben is fenn akarja tartani a gáz- és távhőtámogatást a két legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozók körében.

Jelezte: az intézkedés 960 ezer háztartást, legalább 2,2 millió embert érint.

Elmondta, a támogatási rendszer fenntartása elsősorban az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, egyedülállókat, valamint a munkanélkülieket segíti.

Mint mondta, a szegényebbek számára a gáz-, és távhőtámogatási rendszer fenntartása "elemi szükséglet", és ha ezt nem tartanák fenn, akkor az még nagyobb szociális feszültséget okozna. Mint mondta: most azon dolgoznak, hogy jövő év január 1-jétől is fenntartsák valamilyen formában ezt a támogatást, legalább 2011. végéig.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialista kormány korábban megszüntette a támogatási rendszert, ám az Orbán-kormány előbb 2010. végéig, most pedig egy újabb évvel kívánja meghosszabbítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását