2024. április 29. - Péter

Tarlós kedvezőbb helyzetbe hozná a magyar vállalkozókat

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a magyar vállalkozókat kedvezőbb helyzetbe kell hozni, és a fiatal vállalkozókra is még több figyelmet kell fordítani.
2010. szeptember 29. szerda 12:23 - HírExtra
Tarlós István szerdán a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FVOSZ) budapesti fórumán úgy fogalmazott: az mégsem járja, hogy a magyar vállalkozók hátrányosabb helyzetben vannak, mint a külföldiek, akár az adókedvezmények szempontjából, akár az állami szubvenciók elérhetőségének tekintetében.

Arról beszélt, az arányérzék és az igazságérzet is azt kívánja, hogy a hazai vállalkozókat - ahogy más civilizált európai országokban is - kedvezőbb helyzetbe kellene hozni.

Tarlós István szerint ha azonos vagy hasonló feltételek mellett pályáznak külföldi és hazai vállalkozók, akkor utóbbiakat kell "kedvezményezni", azaz kedvezőbb helyzetbe hozni.

A jelölt szerint ma a magyar vállalkozók saját hazájukban szinte vendégeknek számítanak.
Közölte, mivel az FVOSZ egy új vállalkozói kultúra kialakítását tűzte ki célul, ő pedig az új politikai kultúra megteremtését, ezért szándékaik egybeesnek, így - amennyiben főpolgármester lesz - számíthatnak rá.

Az adózási kérdésekről szólva egyebek mellett azt mondta, szerinte a helyi adók körét felül kell vizsgálni. Az iparűzési adót "vitatott adóformának" mondta, és utalt arra, korábban is felvetődött, hogy az párhuzamos adózásnak minősülhet.

Úgy fogalmazott: "valamivel az iparűzési adót egyenesen ki lehet vagy ki kell váltani". Úgy látja, az egész adóztatási rendszert úgy kell alakítani, hogy az ne adócsalásra ösztönözzön, hanem becsületes adófizetésre.

Elmondta, arra lát lehetőséget, hogy a vállalkozói szféra adózási körülményeit alapvetően megváltoztassák, és hogy a vállalkozói környezet feltételein javítsanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását