2024. május 12. - Pongrác

EBESZ: a romák áldozatok

"Intolerancia, gyűlölet és megbélyegzés" áldozatai az európai roma és szinti közösségek - jelentette ki Janez Lenarcic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) egy magas rangú tisztségviselője.
2010. szeptember 30. csütörtök 20:55 - HírExtra
"Még a fontosabb pártok sem riadnak vissza a romaellenes retorika használatától a rövid távú politikai haszonszerzés érdekében. Ez tíz évvel ezelőtt nem történhetett volna meg" - mondta Lenarcic, aki az EBESZ egyik alszervezetének, a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) a vezetője.

"A romák még mindig eszközök a politikusok kezében, ez utóbbiak a gyűlölet szításával szeretnének még nagyobb népszerűségre és még több szavazóra szert tenni" - hangsúlyozta Varsóban az EBESZ 56 országának képviselői előtt, akik azért gyűltek össze, hogy megbeszéljék az emberi jogok és a demokrácia helyzetét Európában.

Lenarcic azt is megjegyezte, hogy szerinte a romaellenes retorika egyre szélesebb körű használata a romákat sújtó kirívó jogtalanságok eredője.

Az emberi jogi szakemberek a romák Franciaországból való kiutasítása kapcsán bírálták az európai államokat, amiért nem sikerült hatékony stratégiát kidolgozniuk a mintegy 10 milliós roma népesség helyzetének javítására.

Az október 8-ig tartó varsói konferencián sok száz politikus mellett civil szervezetek aktivistái is részt vesznek, hogy többek között megvitassák a sajtószabadság helyzetét, valamint a kínzás és a gyerekkereskedelem megelőzésének lehetséges módjait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. szeptember 30. 21:33
Meg a kurva anyád. Csak azt nem tudom, hogy miaz isten haragjáért védelmeznek egy olyan- az embertől távol eső- fajt amelyik semmire de semmire nem jó csak és kizárólag púp az emberek hátán?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását