2024. május 5. - Györgyi

Szembeszállhatunk a magyar, nyílt tengeri bűncselekményekkel?

Az önkormányzati választások során a Magyar Republikánus Politikai Párt nyolc jelöltje közül hatan Vácott indulnak. Szigeti Sándort, a párt elnökét a választási esélyekről kérdeztük.
2010. szeptember 22. szerda 07:35 - Fontos Erzsébet
A Magyar Republikánus Politikai Párt nyolc képviselőjéből hatan Vácott indulnak.Elégedettek az eredménnyel?

Amerikából a Nagy-Magyarország megmentésére sietve
Szigeti Sándor 45 évig élt Amerikában, s onnét kísérte figyelemmel a Magyarországon zajló eseményeket, folyamatosan fejlesztve a különböző államformák működésével kapcsolatos ismereteit. 2001-ben, amikor már úgy ítélte meg, hogy hazatérhet Magyarországra, csalódottan tapasztalta, hogy a demokratikus államrend most sem úgy működik, mint ahogy azt remélte. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy pártot alakít.

Forrás: www.magyarpp.com
Nem teljes mértékben. Sajnos fiatal pártként tíz képviselőnkből csupán hatan tudtak elindulni az önkormányzati választásokon. Az új, ajánlószelvény gyűjtésre vonatkozó törvénynek köszönhetően nem volt időnk összeszedni az induláshoz szükséges kopogtatócédulákat. Reméljük, hogy a következő alkalommal sikeresebb eredménnyel teljesítünk.

A sajtóban megjelentek olyan hírek, miszerint szabályoznák a nyílt tengeri bűncselekményeket. Önöknek miért fontos ez a célkitűzés, holott nincs is tengerünk?


Elképzelésünket az alkotmánytervezetünk foglalja magában . Reméljük, hogy ötleteink jelentős részét a leendő alkotmány létrehozásában is felhasználják. Jelenleg nincs tengerünk, de újból lesz. Több mint ezer év bizonyítja, hogy ez megvalósítható.

Az első- és második világháborúban Magyarország volt az egyetlen ország, akit megbüntettek és a mai napig is oktalanul kordában tartanak. A háborút kirobbantó Németországot vagy Oroszországot-hatvanezer ember lemészárlásával- nem hurcolták meg. Kizárólag hazánk lett bebörtönözve és feldarabolva. Azon munkálkodunk, hogy visszakapjuk országunkat Ha akarjuk, vissza is szerezhetjük mindazt, ami már több mint ezer éve a miénk.

Hogyan akarják megvalósítani a célkitűzésüket?

A birtokunkban van a kivitelezéshez szükséges terv. Először helyre kell hoznunk az országot és így véget tudunk vetni a szegénységnek.  A környező országokban szánalommal néznek a magyarokra, és éppen ezért ápolnunk kell meglévő büszkeségünket, szülőhazánkat, és csak ezután jöhet majd a változás.

A kormány törvénykezései megfelelőek az ország más alapokon nyugvó felépítéséhez?


A jelenlegi és az előző kormányok is a múltban élnek. Rossz iránymutatással kivitelezhetetlen számukra a haza újjáépítése. Helytelen, hogy az országgyűlési képviselők kizárólagos szavazással és a nép kirekesztésével hozzák létre a javaslatokat. Népszavazás útján kell új alkotmányt és egy másik kormányt létrehozni!

Mik az alapkövei az alkotmánytervezetüknek?


Lényeges, hogy újra átgondoljuk a magyar büszkeséget, földet, magyarságot és az ezer éves határt. Meglévő gondolataink a nép által kiegészíthetők.

Vácott a Fidesz a KDNP-vel is csatázik. Ön szerint nagyobb eséllyel indulnak így a választásokon?

Még fiatal a párt pályafutása, és egyelőre ismeretlenek vagyunk az állampolgárok számára. Erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy a jövőben népszerűek legyünk. Antidemokratikus eszközökkel, jelenleg a nép szolgálja a vezetőséget. Mi éppen ellenkezőleg, a népet akarjuk szolgálni. Október 3-án a szavazók döntenek arról, hogy elgondolásunkat megvalósíthatjuk-e.

A váci, jobboldali pártok közötti feszültséget, a választások alatt az MRPP a javára fordítja?


Semmi közünk a Fidesz-KDNP-hez. A jövőben sem szeretnénk, hogy bármiféle kapcsolatunk legyen velük. Senkivel sem csatázunk. Csupán a javaslatainkról, irányvonalainkról, a vezetőséggel kapcsolatos gondolatainkról tájékoztatjuk a polgárokat. Az információközlés által a választók eldöntik, hogy ránk vagy más pártra adják le voksukat. A lakóknak azokat az értékeket közvetítjük, melyek több mint hatvan éve hiányoznak a politikából.

Az ország többi részén mekkora népszerűségük?

Az ország egyes részeiben már ismernek bennünket, annak ellenére, hogy idő hiányában nem építettük ki a szervezetünket.

Miben kell a szervezetnek fejlődnie?


Mérvadó, hogy a polgárokkal megismertessük az elveinket. Mindemellett növelnünk kell szimpatizánsaink körét és a tagok számát, és ezt 2014-ig szeretnénk kivitelezni.

Végeredményben lehetséges, hogy 2014-re a párt bejusson a parlamentbe?

Többségében igen!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását