2024. március 29. - Auguszta

Indulatokban forrong a város!

Szeptember végén három tiltakozó megmozdulást szerveznek a fővárosban. A célkitűzésekről és a lehetséges, érdembeli változások létrehozásáról a demonstrációk főszervezőivel beszélgettünk.
2010. szeptember 20. hétfő 18:32 - Fontos Erzsébet
Amnesty International, Hungary- Állj fel te is a szegénység ellen!
2010. szeptember 17.- nemzetközi kezdeményezés- Gödör Klub

Empátia
Talán csak azért van mindig újra meg újra háború, mert egyik ember sohasem tudja egészen átérezni azt, amit a másik szenved. (Erich Maria Remarque)

www.citatum.hu
Kiss Kata, főszervező

Generációnk felelőssége

A nemzetközi kezdeményezés világszerte igyekszik az állampolgárok figyelmét a társadalmi problémákra irányítani. Mindemellett a világ vezetőit emlékezteti azon ígéretükre, miszerint 2015-ig megszüntetik a földön az éhínséget és a szegénységet. Ezt az esküt 2000-ben tették, amikor az ENSZ Közgyűlésén aláírták  a Milleniumi Nyilatkozatot.

A magyar "Állj fel te is a szegénység ellen!" célja a fiatalok érdeklődésének felébresztése a fennálló problémák megoldására.

Ez egy példamutató kampány. Ha a programhoz számos ifjú csatlakozik, akkor a döntéshozók gondolkodásra és mérlegelésre kényszerülnek. Végeredményben ez a folyamat érdembeli hatásként aposztrofálható.

Város Mindenkié
2010.szeptember 21.- performansszal egybekötött demonstráció- Belügyminisztérium

Bene Géza- aktivista, jövőbeli szóvivő

Lakhatáshoz való jogot!


A Belügyminisztérium jogszabálytervezete ellen tiltakozunk, mely magában foglalja a hajléktalanok közterületekről való kitiltását. Az ötlet kivitelezése lehetetlen, hiszen a szociális ellátórendszerben nincs elég férőhely a földönfutók optimális ellátásához.

A lakhatáshoz való jog minden állampolgár alkotmányos joga. E tény megsértését kifogásoljuk.

A csoport tagjaival azon munkálkodunk, hogy meghiúsuljon a tervezet elfogadása.  Mindemellett az ország vezetése számára, megoldási alternatívák létrehozását szorgalmazzuk, melyek a bajbajutott társadalmi rétegeken segíthetnek. Hisszük, hogy felelősségteljes közösségvállalással a törvénykezésben is elérhetünk eredményeket.

Nem a megszorításokra
2010.szeptember 29.- demonstráció- az IMF magyarországi irodája előtt

Kalmár Szilárd, főszervező

Szembenállás a pénzügyi kapitalizmussal

Az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) általános európai sztrájkot hirdetett, amihez többek között a Zöld Baloldal is csatlakozik. A nemzetközi tiltakozó demonstráció szeptember 29-én, Brüsszelben lesz. Egyidejűleg, számtalan európai nagyvárosban hasonló megmozdulásokat szerveznek, ezért a magyarországi tüntetést pártunk is erre az időpontra időzítette.

Igyekszünk az állampolgárok figyelmét a pénzügyi manipulációkra és a kormányok túlköltekezéseire összpontosítani. Mindezek a történések, együttes erővel létrehozták a gazdasági- és társadalmi világválságot. Ésszerűtlennek tartjuk, hogy a recesszió megoldására további megszorításokat eszközölnek.

Ez egy figyelemfelkeltő demonstráció. Néhány évvel ezelőtt azt tapasztaltuk, hogy a kormányok mindennél jobban tisztelik a pénzügyi hatalmat. Ezzel szemben vannak bizalomra okot adó jelenségek, ezért az érdembeli változások elérése nem csupán illúzió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását