2024. május 10. - Ármin, Pálma

Bemutatták az Alföldi Róbert rendezésében az operát

Megtartották az Armel Operaverseny és Fesztivál Alföldi Róbert rendezte versenydarabjának, Knut Vaage Veslefrikk című operájának előbemutató-sorozatát az Észak Párizsaként emlegetett Tromsöben - tájékoztatták a verseny szervezői pénteken az MTI-t.
2010. szeptember 17. péntek 18:28 - HírExtra
Közlésük szerint Alföldi Róbert koncepciója a sarkkörön túli, 80 ezer lakost számláló norvég városban teltházas sikert aratott a kedd és csütörtök között tartott előbemutatókon. A színész-rendező csaknem egy hónapon keresztül próbálta a kortárs norvég zeneszerző, Knut Vaage operáját.

Nem volt egyszerű a dolga a rendezőnek, a norvég társulaton túl egyszerre kellett szót értenie főszereplőivel, az alattomos-bájgúnár Don O' Day-t alakító Alexander Polkovnyikovval és a címszereplővel, a moldáviai születésű, francia Iulia Vacaruval.

A családi, illetve meseoperaként aposztrofált Veslefrikk-történet olyan XX-XXI. századi problémákat érint, mint a gyermekmunka, az elnyomás és a prostitúció, mindezt - első ránézésre - bájos-mesés közegben. A norvég szülőket azonban sem a történet, sem az opera cukormázat nélkülöző plakátja nem riasztotta el. A teltházas előadások nézői között meglepően sok volt az óvodás és a kisiskolás, akik szemmel láthatólag egy pillanatig sem unatkoztak a felnőtteket is lebilincselő, egyszerre mozgalmas, vicces és szívbemarkoló másfél órás előadáson - hangsúlyozta a versenyiroda.

A librettót Torgeir Rebolledo Pedersesen írta, a Nordnorsk Symfoniorkestert Szilvay Péter vezényelte. A hivatalos premiert a bergeni Den Nye Operában október 29-én tartják. Az Armel Operaverseny és Fesztivál döntőjében, a Szegedi Nemzeti Színházban
november 3-án és 4-én adják elő a Veslefrikket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását