2024. május 16. - Mózes, Botond

Béremelést ígérnek jövőre

A magyarországi cégek 58,2 százaléka már konkrétan tudja, hogy mennyivel növeli a munkavállalók bérét jövőre, míg 13,4 százalék még bizonytalan abban, hogy lesz-e egyáltalán emelés - erre az eredményre jutott a Hay Group tanácsadó cég legfrissebb felmérése.
2010. szeptember 16. csütörtök 17:52 - HírExtra
A felmérést 422 résztvevő ügyfelének adataiból készítették el, ami csaknem 240.000 munkavállaló egyedi adatait jelenti. A megkérdezett cégek további 28,4 százaléka is béremelési tervekről számolt be, ugyanakkor még nem tudta megmondani ennek mértékét.

A legtöbb bizonytalan vállalat valószínűleg kivár a döntéssel, amíg a 2011-es személyi jövedelemadóval kapcsolatos kérdések tisztázódnak, és az idei vállalati eredményekről már pontosabb képet lát.

Az adatokból az is kiderül: a 2005-ös szint alá süllyedt idén a bruttó bérek reálértéke Magyarországon, a mai összegek az öt évvel ezelőttiek 99 százalékát érik.

A Hay Group felmérései alapján a vállalatok idén átlagosan 3,7 százalékos béremelést hajtottak végre, ami alacsonyabb az idei inflációs várakozásoknál, ráadásul tavaly is kisebb volt az emelés, mint a tényleges infláció.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását