2024. május 19. - Ivó, Milán

Különleges magyar ajándék Görögországnak

Magyarország különleges gesztusként visszajuttat Görögországnak 28, a Szépművészeti Múzeumban őrzött ógörög műtárgyat - többek között erről tárgyalt a Görögországba bemutatkozó látogatásra érkezett Halász János államtitkár.
2010. szeptember 12. vasárnap 16:28 - HírExtra
Halász János Szalonikiben vasárnap az MTI-nek elmondta: görög partnereivel a kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyalt, s ennek keretében vetette fel a görög műkincsek kérdését, ami a reményei szerint mihamarabb megoldódik.Reméli azt is, hogy ez a gesztus példaként szolgál majd más országoknak is - tette hozzá.

Az államtitkári látogatás egybeesett a 75. Szaloniki Nemzetközi Vásárral, amelyen Magyarország kiemelt partneri státusban mutatkozhatott be. Ezzel kapcsolatban az államtitkár kiemelte, hogy a kulturális kapcsolatok ápolása - bár önnmagában is érték -, a gazdasági kapcsolatok ösztönzésének is egyik eszköze lehet.

Ez mutatkozott meg abban, hogy a vásárt kísérő rendezvények sorában számos kulturális esemény - Sebestyén Márta, Papadimitriu Athina és a Debreceni Népi Együttescsoport fellépése - is helyet kap. Az államtitkár elmondta: a tárgyalásain szóba került, hogy Szaloniki után Görögország más városaiban is bemutatkozik majd a magyarországi görög diaszpóráról készült kiállítás, amelynek megnyitója ugyancsak a kiállítással egyidőben volt a makedón fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását