2024. május 20. - Bernát, Felícia

Végleg repült az utaskísérő

Megszűnt a hétvégén annak az Amerikában már-már népi hősként ünnepelt légiutas-kísérőnek a munkaviszonya, aki nemrégiben két sört magával ragadva kicsúszdázott a repülőgép vészkijáratán, miután szópárbajba keveredett az egyik utassal.
2010. szeptember 5. vasárnap 17:49 - HírExtra
Steven Slater, a türelmét vesztett utaskísérő szokatlan távozásával augusztus elején a semmiből az országos ismertségbe, valóságos celebstátusba csusszant bele. A férfi a JetBlue Airlines Pittsburgh-ből New Yorkba érkezett járatán összeveszett egy nővel, aki szerinte szándékosan fejbe vágta a táskájával, amikor azt a leszállás után segített levenni neki a csomagtartóból.
Slater magához ragadta a repülőgép hangosbemondójának mikrofonját, majd néhány keresetlen szó után a vészkijárathoz lépett, felfújta annak csúszdáját és sörrel a kezében kiszánkázott a Kennedy reptér betonjára.

Az alacsony sorból származó fiatalember reakciója szimpátiaüzenetek áradatát indította el a közösségi portálokon, az esetről beszámoló híradások pedig slágerré váltak a videómegosztó oldalakon. Kampány indult annak érdekében, hogy meggyőzzék a légitársaságot: ne rúgja ki a bepöccent fiatalembert.

Jenny Dervin, a JetBlue szóvivője azonban szombaton bejelentette: Slater már nem a légitársaság alkalmazottja. A döntés részleteit a férfi személyiségi jogaira hivatkozva nem közölte. A társaság egy korábbi belső közleményében arra hivatkozott, hogy a többnyire a volt légikísérővel rokonszenvező sajtójelentések arról csak elvétve számoltak be, hogy a repülőgép nagy erővel kicsapódó biztonsági csúszdája halálos balesetet is okozhatott volna.

Slater ügyvédje szerint védence szerette a munkáját és vissza kívánt térni állásába, amelyből az incidens után felfüggesztették. A fiatalembert egyébként a hatóságok szándékos károkozással, felelőtlen veszélyokozással és birtokháborítással vádolják.

A JetBlue utasai között egyébként akadt olyan is, akinek tanúvallomása szerint Slater volt az, aki ok nélkül kezdte el sértegetni azt nőt, aki arra kérte, hogy segítsen levenni poggyászát a csomagtartóból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását