2024. április 30. - Katalin, Kitti

Koncertteremmé válik a Miasszonyunk templom!

A híres drezdai Frauenkirchében a jövőben rendszeresen tartanak hangversenyeket - jelentette be a templom alapítványának szóvivője.
2010. szeptember 4. szombat 07:39 - HírExtra
A késő barokk stílusban az 1720-as években épült pompás Miasszonyunk templomot 1945 februárjában a bombatámadások csaknem porig rombolták, s öt évvel ezelőtt, 2005 októberében fejeződött be a székesegyház újjáépítése.

A Frauenkirchében idén februárban ünnepi koncerttel emlékeztek a bombázások, a város áldozataira. Ez is késztette arra a plébániát, hogy bekapcsolódjon Drezda hangversenyéletébe. 2010-11-ben mintegy száz, elsősorban egyházzenei, valamint hangszeres mű csendülhet fel a templomban, a legnevesebb előadók tolmácsolásában.

Vendégük lesz az egyre elismertebb brit hegedűs, Daniel Hope és a már befutott vonós, Hillary Hahn, az oboista Albrech Mayer és az I Musici di Roma kamarazenekar, a csellista Sol Gabetta és kamarazenekara, valamint a kiváló osztrák mezzo, Angelika Kischschlager és a híres brit szoprán, Felicity Lott. Fellép a világhírű cseh énekesnő, Magdalena Kozena, valamint a Tölzi Fiúkórus.

Koncertet ad a Velencei barokk Zenekar, a Chicagoi Szimfonikusok és a Német Kamarafilharmonikusok, s az együtteseket olyan kimagasló dirigensek vezénylik, mint Sir Neville Marriner, Riccardo Muti, Kurt Masur és az európai sikerű ausztrál karmesternő, Simone Young.

Három hangversenyt szentelnek a 2011-es Liszt évfordulónak, s az évad egyik csúcspontja lesz Britten Háborús Requiemjének előadása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását