2024. május 23. - Dezső

"Tiltakozunk a Jobbik terve ellen!"

A Jobbik jelenléte a politikai közéletben jelezte, hogy megváltozott demokráciánk állapota. A Jobbikkal szervezett erőként jelent meg az újfasiszta, a gyűlöletet szító politikai törekvés.
2010. szeptember 2. csütörtök 14:22 - HírExtra
Legutóbb Miskolcon - a Jobbik elnöke és Európa Parlament-i képviselőinek jelenlétében – például a cigányok gettóba zárásának terve. A Jobbik terve felháborította a MEASZ elnökségét, tagságát, mert ez a náci államszervezet vagy a szélsőjobbos kambodzsai átnevelő táborok gyakorlatát idézi fel.

A MEASZ elnöksége a következőket mondta:

Tiltakozunk a Jobbik terve ellen! Meglepődve vettük tudomásul, hogy a demokráciánkat, alkotmányunkat súlyosan veszélyeztető terv ellen nem tiltakozott azonnal köztársaságunk elnöke, a miniszterelnökünk sem.

Tiltakozásunk nem maradhat magányos kiáltás, ezért a kormányhoz, a Jobbikon kívüli parlamenti pártokhoz, a politikai közélet szereplőihez fordulunk a Jobbik terve ellen. Tudomásul kell vennünk, hogy súlyos veszélyt jelent a Jobbik jelenléte, rasszista javaslatai, tervei , amelyeket nem legalizálhatnak üres szavakkal, hogy nem gettót akarunk létrehozni, "közrendvédelmi telepet" kettős drótkerítéssel, a külön csendőrsége mögött.

Lépjünk fel az újfasizmus ellen! A demokrácia elvi kerítését kell felhúznunk a Jobbik ordas eszméket képviselő szervezetei köré. Ne válhasson politikai, közéleti gyakorlattá a gyűlöletkeltés politikája!

.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. szeptember 2. 16:43
Már az is szégyen, hogy a jobbik a parlamentben lehet.

Remélhetőleg 4 év múlva be sem kerülnek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását