2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz nemet mondott

A Jobbik által felvetett problémákra nem lehet megoldás a "közrendvédelmi telepek" létrehozása - közölte a Fidesz frakció.
2010. szeptember 1. szerda 20:04 - HírExtra
A közlemény szerint a Fidesz parlamenti frakciója felszólítja a Jobbikot, hogy "hajmeresztő ötletének kidolgozása előtt alaposan tanulmányozza a Magyar Köztársaság Alkotmányát".

"Nem gettókra, hanem szigorú törvényekre és erős rendőrségre van szükség" - írták, hozzátéve: ennek megteremtése érdekében a kormány már eddig is számos intézkedést megtett és a jövőben is gyökeres változásokat tervez.

A frakció arra reagált így, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: "közrendvédelmi telepekre" zárná a bűnözőket, ezzel oldanák meg rövid távon a párt által "cigánykérdésnek" nevezett problémát.

A frakció az MSZP korábbi közleményére is reagált, amely szerint a Fidesz számára nem riasztók a második világháború rémségeit idéző jobbikos elképzelések, mivel a párt a Jobbik álláspontjától - az MSZP korábbi kéréseivel ellentétben - nem határolódott el.

Mint a Fidesz frakció írja: "ahogy a Jobbikot képtelen ötletének azonnali elvetésére, úgy az MSZP-t pedig arra kérjük, hogy semmitmondó közlemények írása helyett inkább azon gondolkodjanak el, hogy milyen hibákat vétettek az elmúlt nyolc évben, amely a közbiztonság teljes lezüllését és a szélsőségek megerősödését eredményezte" - áll a közleményben.

Szegedi Csanád budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "közrendvédelmi telepekre" zárná a "közrendet veszélyeztető egyéneket", továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre. Elmondása szerint a Jobbik elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy "minta közrendvédelmi telepet".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását