2024. május 12. - Pongrác

Fidesz: az MSZP nem foglalkozott a közbiztonsággal

A szocialisták, élükön Lamperth Mónikával az elmúlt nyolc évben egy csöppet sem ügyeltek a közigazgatás törvényességének fenntartására - közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.
2010. augusztus 31. kedd 07:04 - HírExtra
A párt parlamenti frakciója arra reagálva adta ki közleményét, hogy Lamperth Mónika, az MSZP országgyűlési képviselője a szeptember 1-jén felálló megyei közigazgatási hivatalokkal kapcsolatos kormányzati bejelentésről többek között azt mondta: a kormány a közigazgatás és az önkormányzati rendszer átalakításánál "fordítva ül a lovon", mert először az átalakítás célját, elvét, tartalmát kellene meghatározni, utána pedig ahhoz kellene szabni a formát, azaz a hivatalokat.

A Fidesz szerint a kormány tapasztalt közigazgatási szakemberekkel, erős jogosítványokkal, rendezett jogszabályokkal visszavezeti a közigazgatást is az alkotmányosság útjára, amelyet a frakció is támogat.

"A nyolcéves rombolás után e téren is az első feladat az, hogy visszaadjuk az embereknek a bizalmat, a közigazgatás és az állam hitelességét" - fűzték hozzá a közleményben.

Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár hétfőn közölte, hogy szeptember 1-jétől megkezdik működésüket a fővárosi és a megyei közigazgatási hivatalok a regionális államigazgatási hivatalok helyett, 2011. január 1-jétől pedig ezek jogutódaiként létrejönnek a megyei kormányhivatalok, amelyeket kormánymegbízottak vezetnek majd.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn átadta a fővárosi és a 19 megyei közigazgatási hivatal vezetőjének kinevezési okmányát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását