2024. április 29. - Péter

Mossa kezeit az LMP-s Herpainé

Kényes kérdések vetődtek fel Herpainé Márkus Ágnessel, az LMP kispesti polgármester-jelöltjével kapcsolatban. A vádakra lapunkban reagált a politikus.
2010. augusztus 24. kedd 07:53 - Fontos Erzsébet
A HirExtra információi szerint az igazgatása alatt működő Társadalmi Összetartozásért Alapítvány a minisztériumtól (Herpainé akkori munkaadójától) 200 ezer forintot kapott. Mit tudna elmondani ezzel kapcsolatban?

Az MSZP által kísért múlt

Önmagában az is meglepő, hogy az LMP olyan jelöltet indít a dél-pesti kerületben, aki 2002 és 2009 között, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok időszakában a Szociális és Munkaügyi Minisztérium alá tartozó intézményekben dolgozott.

www.hirextra.hu

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felügyelete alatt álló Nemzeti Civil Alap több, mint hétmilliárd forintot költ évente különböző civil szervezetek működési támogatására. Az NCA támogatásában több tízezres nagyságrendben kapnak segítséget a szervezetek, amennyiben a jogszabálynak megfelelően működnek és tevékenységüket ténylegesen végzik.

A Társadalmi Összetartozásért Alapítvány kevés támogatást kapott, ezért csupán egyetlen esetben tudok arról, hogy az NCA-tól kétszázezer forintos támogatást kaptunk. Ez az összeg elenyésző. Az alapítvány igazgatójaként a minimálbér kétszeresét keresem. Az említett összeg pontosan egy havi bérem a bérterhekkel együtt.

Mindemellett tudomásunkra jutott azon információ, miszerint ennél nagyobb pénzekkel is támogatta az SZMM az LMP polgármester-jelöltjének másik érdekeltségét, a Szociális Innovációs Társulást, amely 2009-ben 3 millió, a Nemzeti Civil alapprogramból pedig 1,2 millió forintot kapott.

A Szociális és Innovációs Társulás munkavállalója 2008.augusztusától-2009. augusztusáig voltam. A béremet nem állami forrásból, hanem a Vodafone alapítvány Társadalmi Felelősségvállalás Programjából finanszírozták. A Szociális és Innovációs Társuláshoz ilyen értelemben nincs közöm.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását