2024. május 2. - Zsigmond
Wakatel Utiw, azaz Nomád Farkas a világ legjelentősebb maja vezetője, azzal a céllal érkezett Magyarországra, hogy fontos üzeneteket adjon át a maja bölcsességekből a magyarok számára.
2010. augusztus 16. hétfő 07:43 - Oravecz Diána
Magyarországra érkezett Wakatel Utiw, a maja vének tanácsának vezetője. Párnapos látogatása alatt előadást tart küldetéséről, a maja tanításokról, illetve ellátogat Dobogókőre, ahol egy tűz-ceremóniát mutat be, végül augusztus 15-én este az EZO.TV jóvoltából egy világméretű internetes előadást is tart. Rövid látogatása ellenére arra is szakított időt, hogy pár kérdésünkre válaszoljon.

Mi okból látogatott el Magyarországra?

A maják követe
"Wakatel Utiw, azaz Nomád Farkas, a világ egyik legjelentősebb maja vezetője. Jelenleg ő a maja őslakosok nagykövete és a "vének tanácsának" vezetője. A "dzsungel hangja", a guatemalai Nemzeti Maja Idősek Tanácsának vezetője, a Maja naptár naptárnoka, tizenharmadik generációs Quiche maja spirituális vezető, alapítója és Nagy Öregje az Amerikai Vének és Spirituális Vezetők Kontinentális Tanácsának. Mindezek mellett a guatemalai kormány különleges nagykövete is. Nomád Farkast a kilencvenes évek elején választotta a tanács vezetővé, és azóta gyakran utazik a világban, hogy különböző vallási vezetőkkel találkozzon" (http://patony.wordpress.com)
Közel harminc éve viszek üzeneteket a világba a jelenről, a jövőről. Most eljött az ideje, hogy Magyarországra is elhozzam ezeket az üzeneteket. Az 5. Nap idejében vagyunk, a 13. Fázisban, erről hoztam üzenetet nektek, magyaroknak.

Milyen hitelv jellemzi a maja vallást?

A maja bölcsesség egyik alapvető eleme az, hogy mindannyian egy kultúra részei vagyunk. Mi mindannyian egyek vagyunk. Egy lélek, egy hit. Mi mindig egy úton jártunk; a buddhizmus, a zsidó, iszlám, katolikus, és az összes többi vallás is. Az összes vallásban kölcsönösen tiszteljük egymást. Mi maják különösen szeretnénk tiszteletünket kifejezni a többi vallás hívei előtt, hiszen egyetlen egy Teremtőnk van.

Tehát a maja tanítás szerint minden ember hasonló?

A Nap is egy, ami az egész emberiséget megvilágítja. Ugyanazt a levegőt szívjuk, nap mint nap, ami mindannyiunkat éltet. A víz, amit megiszunk, testünkben ugyanúgy vérré válik és mindannyian az Anyaföldből élünk. A maják számára minden élő dolog a világon ugyanazzal az értékkel bír. Hiszen ugyanazok a szükségleteink. Ugyanazok az érzéseink, mindannyian testvérek vagyunk.

Említette, hogy üzeneteket hozott Magyarországra. Mik lennének azok?

A majáknak vannak bizonyos irataik, amiben megnyílik az elménk, képzeletünk. Félreértés ne essék, ezek nem írott könyvek. Ezek a tanítások arról szólnak, hogy mi emberek, a Föld virágai vagyunk, különböző színűek, különböző nyelvűek, de mindannyian egy Teremtőtől származunk. A maják nem szépek, az arcszínünk olyan mint a földé, viszont hatalmas, szeretetteljes szívünk van, amivel mindenkit szeretünk. Testvéreink  a fák, a hegyek, a folyók, a virágok és az állatok is. Ez a tanítása a majáknak és a küldetésem is, hogy mindezt megosszam a világon mindenkivel.



A majákról Európában általában egy misztikus kép alakult ki. Sokan nem is ismerik valójában a kultúrájukat. El tudná-e mesélni, hogy jelenleg a 21. században, hogyan néz ki a maja társadalom?


Ahogy korábban is említettem, a mi elvünk az, hogy csak egyetlen egy, közös kultúra létezik. A világban, a jelenben hatalmas zűrzavar uralkodik. Azokat a majákat, akik a valóságos kultúrájukban, távol a várostól élnek, szerencsére alig érik el a modernizáció negatív hatásai. Viszont, akik a városokban élnek, ők sajnos nagyon eltévelyedtek. Közöttük sok a kábítószeres, alkoholista.

A köztudatban az a maja jóslat él, miszerint 2012-ben lesz a világ vége. Mi az igazság?

A fekete lyuk a világűrben a maja emberek számára egy központi mágneses tengelyt jelent, amely keresztülhatol az egész Univerzumon. Ez a tengely tartja fenn az egész világ körforgását. A bölcs maja asztrológusok szerint minden 5200. évben ezen a tengelyen az összes bolygó a Naprendszerben együttáll. Ami számunkra, majáknak nem új keletű dolog, és ettől egyáltalán nem kell félni. Ez azért történik, mert szükség van a változásra, leginkább a gondolkodásmódunkban.

Mire gondol pontosan ezalatt?


A világ nagyon el van tévelyedve, rengeteg a hátrányos megkülönböztetés. Sok olyan ember van, aki az egész világot szeretné a saját uralma alá vonni, ők azok, akiket nem érdekel, hogy eközben mások esetleg éhenhalnak. Pedig a Föld mindannyiunké. De minden változásnak eljön az ideje. A Föld be fog lépni a többi bolygóval együtt abba a bizonyos mágneses tengelybe, aminek kapcsán azt hiszik sokan, hogy a világ vége fog bekövetkezni, pedig valójában csak arról van szó, hogy egy új időszak köszönt be.

Visszatérve előző kérdésünkhöz, mire számíthatunk 2012-ben?

Az 5. Napkorszak végén járunk. Hangsúlyoznám újra, hogy a 2012-es jövendölések nem a világ végét jelentik. Ez a dátum a bolygók tökéletes együttállását jelzi. Fontos megemlíteni, hogy az utolsó év és a 0. Év között különbség van. Tehát ez azt jelenti, hogy mostantól számítva még 40-50 évünk van hátra.

Mi az oka annak, hogy csak a maják birtokosai ennek az ősi tudásnak?

Gyerekkorunk óta egyfajta centrális közösségben élünk. Ebben a centrális közösségben különféle megkülönböztetett helyeken tartunk ceremóniákat, ahol lehetőségünk van igazán mélyen megérezni a Teremtő jelenlétét. Ezenkívül van egy olyan naptárunk is, amiben minden egyes napnak meg van a jelentése, jelentősége. Például a mai egy ’tihajsz’ nap.



Ez mit jelent pontosan?

A jele ennek úgy néz ki, mint egy nyílnak a hegye. Ez a nap gyógyításra, seb nélküli operációra alkalmas. Különféle függőségeket, szenvedélyeket lehet meggyógyítani. Bármilyen problémát az életben ezen a napon kiemelten lehet kezelni.

További példával élve, az immoch nap kifejezetten arra szolgál, hogy jövendöléseket tegyenek, más távoli világokkal való kapcsolatokat teremtsenek.

Ön is szokott kapcsolatba lépni ezekkel a távoli világokkal?

Igen, de ritkák azok a napok, amikor erre lehetőség van. Attól függetlenül, hogy a naptárban az áll, hogy egy nap erre alkalmas, még nem jelenti azt, hogy a kapcsolat létre is tud jönni.

Dobogókőre is el fog látogatni a napokban. Állítólag ez a Föld szívcsakrája. Mit tud erről?

Ezt én is hallottam már korábban, de személy szerint én még ezt nem tapasztaltam. Úgy gondolom, hogy ez is egy olyan hely lehet, mint a mi oltáraink. Minden olyan alkalommal, amikor egy ilyen szent helyre megérkezem, mindig ugyanazt a ceremóniát csinálom végig; legelőször is hálát adok a Teremtőnek, hogy ott lehetek és egyáltalán létezik ez a hely, majd kérek a Teremtő népének, az ő gyermekeinek, és az állatoknak áldást. Végül kérem az anyaföldet, hogy maradjon termékeny, hogy mindig legyen élelmiszer.

Mit üzenne a magyaroknak?

Az üzenetem mindenkinek ugyanaz a világon, de most természetesen a magyarok földjén vagyok, így hozzájuk szól az üzenetem;

Mi mindannyian testvérek vagyunk, ugyanazok a szükségleteink, azt érzem, amit te is érzel. Nem szeretnék több háborút, nukleáris kísérletet, több ásatást, bányászatot, ne törjük össze a Földanya szívét. Ne öljük meg azokat a lényeket, azokat a lelkeket, melyek a vizekben élnek. Sajnos ezerszámra halásszák ki a vizekben a halakat, gyakorlatilag kivégzik az utolsó élőlényeket is a tengerben. Ugyanez történik az őserdőkben, a fákat kipusztítják, s mindezt a pénz bűvöletében teszik.

A legnagyobb veszély az hogy a jövőben rengeteg pénzt halmozunk fel, de nem lesz mit ennünk, hiszen ha így folytatjuk tovább a Földet annyira tönkretesszük, hogy kietlenné fog válni.
A legfontosabb üzenetem mégis az, hogy őrizzük meg a növények magjait, hogy akármi is történjék a Földön, folytatni tudjuk az életet. Valóban nagy változások vannak és lesznek is; földrengések, áradások, szárazságok. Ezek mind pusztítanak, ezért kell megőrizni a magokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gizimama
2010. augusztus 16. 11:38
Egy: a maják nem haltak ki. Csak a civilizációjuk.
Kettő: a zsidókat kérdezd. Ők szeretik várni a bekövetkezhetetlent.
balogGY
2010. augusztus 16. 11:37
Igaz. Mindegy. Akkor is is rákészültem lélekben. Most meg hoppon maradok. Nincs valami másik kihalt nép, akik világvégét jósolnak?
gizimama
2010. augusztus 16. 11:35
Marhaság. Ha világvége van nem kell koporsó kedves BalogGY
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását