2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sziget vasárnapi ajánló Polgár Odett-től

A brit Muse koncertjét, valamint a friss magyar elektronikus projekt, a Volkova Sisters fellépését ajánlja elsősorban Polgár Odett, az Odett és a Go Girlz! énekesnője a Sziget fesztivál vasárnapi felhozatalából.
2010. augusztus 15. vasárnap 09:01 - HírExtra
Odett az MTI-nek elmondta: mindenképpen ki kell emelni napjaink egyik legnépszerűbb brit rockzenekara, a Muse koncertjét a nagyszínpadon 21.30-tól. A csapat tavaly kiadott lemeze, a The Resistance rendkívüli eladásokat produkált: mintegy húsz országban lett listavezető. Matthew Bellamy gitáros-énekes előadásmódja és énektémái szokatlanok, a Muse zenéje olykor a Queen legjobb formáját idézi.

"A Muse mellett ugyanakkor a legkíváncsibb egy magyar produkcióra vagyok: éjfélkor kezd a Cöxpon Ambient sátorban a Volkova Sisters. A nyolcvanas évek zenéjét furcsa elektronikával és gitárral ötvöző projektben ketten vannak a pécsi Esclin Syndóból. Ők, Berger Dalma énekesnő és az elektronikus hangszereken játszó Sándor Dániel szerintem jelenleg az egyik legmarkánsabb, legeredetibb alkotópáros a magyar könnyűzenében" - mondta róluk a fiatal énekesnő.

Mint kifejtette, neki nagyon szimpatikus, hogy ha a zenészek mindig keresik az önmegvalósítás útját, még akkor is, ha már van egy jól működő együttesük. A Volkova Sistersben a két említett esclin syndós alapító tag mellett Kovács Gergely gitározik és Frenk (egykor Hiperkarma, ma Budapest Bár) dobol, illetve billentyűzik. Az októberben egy oroszországi miniturnéra is utazó formáció egyébként a világhírű cyberpunk-szerző, William Gibson Trendvadász című regényéből kölcsönözte a nevét.

A Volkova Sistersnél jóval korábban, vasárnap 17 órától ad koncertet az MR2 színpadon Takáts Eszter, aki hat dalban közreműködött az Odett és a Go Girlz! eddigi egyetlen teljes stúdiólemezén, a 2008-ban kiadott Pontoson.

"Eszter tavaly év végén jelentkezett új saját lemezzel Ha egy nő szeret... címmel. Kíváncsi vagyok rá, mert még csak belehallgatni tudtam az anyagba. Ő már nem vesz részt a Go Girlz! munkájában, de kölcsönösen figyeljük egymás pályáját, és talán megmaradtunk egymás rajongóinak" - mondta az énekesnő.

Az Odett és a Go Girlz! az Open Civil színpadon lép fel vasárnap este. A friss és üde rockzenét játszó csapat első fellépése 2008-ban éppen a Szigeten volt. Pötty a kockán címmel tavasszal jelent meg egy ötszámos EP-jük, ennek valamennyi szövegét Müller Péter Sziámi írta, aki vasárnap este színpadra is lép a zenekarral a Szigeten. "Hogy mi lesz a közös produkció, az legyen meglepetés" - mondta Polgár Odett.

A csapat a Kontroll Csoport, valamint a Sziámi zenekar több klasszikusát, köztük a Kicsinek látszol innent, a Belépek egy helyrét és a Halandzsát is szokta játszani. Az Odett és a Go Girlz! vezetője és zenei alakítója Odett édesapja, Polgár Péter gitáros korábban tagja volt a Sziámi zenekarnak.

"Imádom a Kontroll és a Sziámi régi számait, ezek szóltak otthon, amikor gyerek voltam. Ebben nőttem fel, nekem az volt a természetes, hogy otthon az apukám Jimi Hendrixet játszott a gitárján. Sziámi most személy szerint nekem írja a szövegeket, rám szabja őket, talán ennyiben mindenképpen különböznek a régebbi szövegeitől. Ismerjük egymást, jól látja az én korosztályom világát" - fejtette ki az énekesnő.

A Sziget egyik utolsó fellépése lesz éjjel 3-kor a magyar lemezlovasok "nagy öregje", Dj Palotai műsora (szintén a Cöxpon Ambient sátorban), Odett szerint senki nem fog csalódni, ha kitart addig. "Nagyon szeretem az elektronikus zenét, és egyik titkos vágyam, hogy ebben egyszer kipróbáljam magam, egy dj-vel együttműködésben" - jegyezte meg.

Odett elmondta, hogy már pici gyerekként, a legelső Sziget fesztiválon ott volt, hiszen apukája fellépett, így a fesztiválozás azóta van jelen az életében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását