2024. május 8. - Mihály

Sziget: Kedvelt volt a Szívességposta

Egy alma, beszélgetés vagy az előző este elvesztett farmer is szerepelt már a Sziget fesztiválon tevékenykedő Szívességposta által begyűjtött kérések között - mondta el az MTI-nek vasárnap az egyszerű, ingyenes szívességeket kérők és felajánlók között közvetítő szolgáltatás ötletgazdája.
2010. augusztus 15. vasárnap 20:32 - HírExtra
Joós István beszámolója szerint a Szívességposta ötlete a www.szivesseg.net nyomán merült fel; az általuk 2008 novemberében indított honlapon ingyenes szívességeket lehet kérni és felajánlani.

Az emberek többsége nehezen teremt kontaktust, a szívességjáték ebben kíván segíteni a Szigeten - hangsúlyozta az alapító. A Szívességposta négy munkatársa a fesztivált járva kis lapokon gyűjti a kéréseket és felajánlásokat, melyekhez mobilszámot is kérnek, hogy a két fél könnyen megtalálhassa egymást.

"Sokakat érdekel, hogy milyen neműek a felajánlók, illetve szívességkérők, ezért kis fiú-, illetve lányjeleket is rajzolunk a lapokra" - árulta el Joós István.

A Szívességposta munkatársai elmondták: naponta 30-40 kérés érkezik, ezekből hozzávetőleg 15 szokott teljesülni. Tapasztalataik szerint a kedves és emberi kérések válnak valóra a legnagyobb eséllyel: van, aki egyszerűen csak egy almára vágyik, más vagy bizonyos témákról szeretne beszélgetni, vagy azt írja, hogy szívesen inna valakivel együtt egy sört.

Egy lány azt szeretné, hogy egy előzékeny fiú a Muse koncertjén vegye a nyakába, egy másik pedig egy zenekarral kíván énekelni. Ez utóbbi kérés, úgy néz ki, teljesül - tette hozzá Szili Renáta, a Szívességposta munkatársa.

"Volt egy lány, aki a Madness koncertjén elveszítette a farmerjét az övével együtt, ő ezeket szerette volna megtalálni. Farmert nem tudtunk szerezni, de a WAMP-osok végül felajánlottak neki egy övet" - számolt be egy másik esetről.

Persze nem minden kérés teljesül: eddig még senki nem válaszolt az egyéjszakás kalandra vonatkozó felhívásra, ahogy a kívánt mély, érzelmes csókot sem kapta meg eddig a kérője, talán azért, mert j-vel írta a mély szót.

Mint a Szívességposta munkatársai megjegyezték, néha ők is teljesítenek egyszerű kéréseket, egyikük például kávét vitt egy pálinkaárusnak, aki nem mozdulhatott a sátrából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását