2024. május 2. - Zsigmond

OKF: Egyeztetni fognak az áramszolgáltatókkal

A viharok okozta rendkívüli események miatt a Magyar Energia Hivatallal közösen tartandó egyeztetést hívott össze a jövő hétre Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője az áramszolgáltatókkal - tájékoztatta az OKF az MTI-t.
2010. augusztus 15. vasárnap 09:35 - HírExtra
A tárgyaláson részt vesznek a Budapesti Elektromos Művek Nyrt., az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt., az E.ON Energiaszolgáltató Kft., valamint a DÉMÁSZ Zrt. képviselői.

Az egyeztetés kiemelt témája lesz "a rendkívüli események lakossági áramellátásának biztosításában a hatósági és a szolgáltatói feladatok összehangolása" - tartalmazza a közlemény.

Szombatra virradó éjjel Veszprém megyében a vihar során 19 településen volt részleges, vagy teljes áramkimaradás, összesen tizenegyezer lakás maradt áram nélkül.

"Már szombaton is zajlottak egyeztetések az áramszolgáltatóval, hogy az érintett családoknál mihamarabb megtörténjen az áramellátás, de újra világossá vált, hogy a kritikus infrastruktúrák biztosításában sürgős lépéseket kell tenni" - olvasható a közleményben. Mint írták: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elkészítette azt a törvény-tervezetet, amely végleges megoldást ad a kritikus infrastruktúrát felügyelő ágazatok feladataira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását