2024. május 19. - Ivó, Milán

Újabb vezetőt fog elkergetni a Fidesz

Lamperth Mónika szerint egyértelműen politikai döntés Tatár Attilának, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjének várható, hivatalosan még be nem jelentett leváltása. A szocialista politikus volt belügyminiszterként nyilatkozott erről az MTI-nek, miután szerdán - név nélkül - több forrás is megerősítette a főigazgató leváltásáról szóló információt.
2010. június 30. szerda 21:43 - HírExtra
Emlékeztetett arra: 2003. február 13-án nevezte ki Tatár Attilát az OKF vezetőjévé. Az altábornagy éppen Bakondi Györgyöt váltotta, akit most - az MTI értesülése szerint - újra vezetői posztot tölthet be a szervezetnél.

Lamperth Mónika a leváltásról szóló információval kapcsolatban úgy fogalmazott: "a Belügyminisztériumban is elkezdett működni a fideszes kádergépezet". Mint hozzátette, az OKF vezetőjének és helyettesének leváltása egyértelműen politikai döntés, hiszen Tatár Attila kiváló munkát végzett a szervezetnél.

A volt belügyminiszter azt mondta: Bakondi Györgyöt azért kellett annak idején felmentenie, mert problémák voltak a szervezet gazdálkodásával, és az akkori főigazgató "vezetői magatartása olyan feszültségeket gerjesztett a katasztrófavédelemnél, ami a hatékonyság rovására ment".

Az MTI úgy értesült, hogy Tatár Attila tűzoltó altábornagy távozását, illetve a személycserét a csütörtöki állománygyűlésen jelenti be Pintér Sándor belügyminiszter. A gyűlésen részt vesznek a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői is.

Bakondi György 2000. január 1-jétől, az OKF létrehozásától 2002. december 9-ig vezette a katasztrófák elleni védekezés irányítására, a védelmi szervek működésének koordinálására alapított központi szervezetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását