2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szűcs Kinga a fedélzeten

Az idei évadtól a Magyar Színház társulatához csatlakozott Szűcs Kinga színésznő, akivel a musicalekről, a színház átalakulásáról és új albumáról beszélgettünk.
2010. augusztus 12. csütörtök 12:37 - Győry S. József
Ön nem olyan régen csatlakozott a Magyar Színház társulatához, Győrből. Hogy tetszik az új társulat, mennyire tudott beilleszkedni?

Ez az első teljes évadom a Magyar Színháznál, tavaly azonban már eljátszottam Gizella szerepét az István, a király című rockoperában. Éppen ezért nem volt nehéz beilleszkedni a társulatba, hiszen mindenkit ismertem. A kollégák nagyon kedvesen fogadtak, emiatt egy percig sem éreztem úgy, hogy tíz év után egy teljesen új helyen lennék. Korábban már dolgoztam együtt Auksz Évával és Tóth Sándorral is, így az első perctől kezdve ismerősök vettek körül.

A Magyar Színház  komoly átalakításon esik át a nyár folyamán, az egész színtársulat azon dolgozik, hogy Őze Áron igazgató szavait idézve "visszajuttassák a színházat a térképre". Hogyan éli meg ezt a hatalmas változást?

Mivel most kerültem ide, a változásokból nem érzékelek sokat, hiszen én már ezt a tempót szoktam meg. Folynak a munkálatok, augusztus másodikától folyamatosan dolgozunk. A mi feladatunk leginkább az, hogy az új előadás, a Sweet Charity egy igazán színvonalas produkció legyen. Korábban is nagyon színvonalas darabok születtek itt, célunk, hogy a hagyományok megőrzésével új színek és lendület belevitelével olyan előadásokat mutassunk be, melyek teljesen megállják a helyüket a pesti színházak palettáján.

A Sweet Charity zenés produkcióban Charity barátnőjét alakítja. Mi a véleménye a karakterről?


Soha sem szoktam azon gondolkodni, hogy mi a közös bennem és a megformálandó karakterben. Inkább megpróbálom beleélni magam, jelen esetben Nikinek, Charity barátnőjének a lelkivilágába. Mindig így próbálom megformálni a karaktereimet, így nem tudom megmondani, mennyit adok bele a valós énemből a szerepbe.

A darabban persze Charityről van szó, a többi lány csak asszisztál azokhoz a eseményekhez, amelyek vele történnek. Charity és Niki barátsága kicsit szurkálódós, piszkálódós, de nagyon mély, évekre visszatekintő.

Mit gondol, a musicalek inkább felkeltik a mai ember érdeklődését, mint a prózai darabok?

A zenés darabok rendkívül divatosak, a szó pozitív értelmében is. A zene által az ember annyira át tudja élni a katarzis élményét, amit a prózai darabok által csak nagyon nehezen.Ez a musical annyira örökérvényű emberi témákat feszeget, a barátságtól kezdve egészen a szerelemig, ami mindig is aktuális marad, hiszen ezekért élünk, az emberi létnek ez az értelme.

Májusban jelent meg a „Jó kis kor” című, tizenegy dalt tartalmazó albuma. Milyen visszajelzést kapott róla?

Egyenlőre abszolút pozitív visszajelzéseket kapok: a saját honlapom és más internetes portálok kommentjei alapján is ezt mondhatom. A személyes visszajelzések is megerősítettek abban, jó amit csinálok, nagyon boldog vagyok ettől. Mindenkinek ajánlom szeretettel, aki egy kicsit jazzes, vagy lírai musical hallgatására vágyik.

Gondolkodik azon, hogy egy újabb albummal megörvendeztessen minket?

Az új album majd a jövő zenéje lesz. A színész-musicalénekes nem olyan, mint egy popzenész, ha nem ad ki évente vagy kétévente egy új albumot, nem dől össze a világ. Ha megint elkészül egy albumra való csokor, ismét lesz mondanivalóm, akkor készülhet egy új lemez, de egyenlőre a friss albumnak örülök.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását