2024. április 26. - Ervin

Főtáv-ügy: az eljárás megszüntetését kéri a vezérigazgató ügyvédje

A Csepeli Hőszolgáltató Kft. megvásárlásával kapcsolatos ügyben indult nyomozás megszüntetését indítványozza Horváth Z. Péter, a Főtáv Zrt. vezérigazgatójának ügyvédje, aki erről sajtótájékoztatón beszélt csütörtökön Budapesten.
2010. augusztus 12. csütörtök 13:50 - HírExtra
A jogi képviselő szerint Kovács Lajos vezérigazgató ártatlan és nincs indoka az előzetes letartóztatás fenntartásának. Közölte: a szakértők szerint "törvényes és értékarányos" volt az ügylet.

Mint mondta, már jóval Kovács Lajos "érkezése előtt szó volt a projektről". Az ügyben nem volt döntési jogköre Kovács Lajosnak, ötvenmillió forint értékhatárt meghaladó döntéseket amúgy is csak az igazgatóság hozhat - jegyezte meg.

Horváth Z. Péter emlékeztetett arra, hogy maga a vezérigazgató fordult az ügyben az ügyészséghez.
A Budai Központi Kerületi Bíróság július 23-án rendelte el a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben Kovács Lajos előzetes letartóztatását.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábban azt közölte: magánszemély feljelentése alapján május 26-án rendeltek el nyomozást az ügyben. A vezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve egy lakópark hűtő-fűtő rendszerére a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött és ezzel mintegy 180 millió forintos kárt okozott a cégnek.

A Főtáv Zrt. akkor arról tájékoztatta az MTI-t: mindenben segíti a nyomozást a Csepeli Hőszolgáltató Kft. ügyében, hiszen azt cégük kérte. Kovács Lajos vezetésével már május 20-án bejelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen, kérve az ügy kivizsgálását, és rendelkezésre bocsátották az ezzel kapcsolatos összes dokumentumot.

A társaság közleményében akkor azt írta: amikor a hűtlen kezelés gyanúja először felvetődött, Kovács Lajos kezdeményezésére ismét független igazságügyi (könyvvizsgálói) szakértőt kértek fel, hogy értékelje az üzleti konstrukciót. Az újabb szakértői vélemény megerősítette a korábbi eredményeket, melyek szerint a projekt vételára reális, a piaci viszonyoknak megfelelő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását