2024. május 7. - Gizella

Botrány!Kölcsönszerződésekkel csaltak!

Harmincnyolc gyanúsítottal szemben küldött vádemelési javaslatot az ügyészségnek a Bács-Kiskun megyei rendőrség egy kölcsönszerződésekkel elkövetett, nagy értékű csalássorozat nyomozásának lezárultával.
2010. augusztus 11. szerda 17:15 - HírExtra
A nyomozást 2008 áprilisában rendelték el, különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során kiderült, hogy egy cégcsoport több budapesti, illetve Bács-Kiskun megyei pénzintézetnél faktor-, hitel-, illetve kölcsönszerződések során valótlan tartalmú számlákat, szerződéseket, APEH igazolásokat használt fel.

Az így megkapott hiteleket, kölcsönöket nem fizették vissza, az erre a célra - a kölcsönfelvételre - alapított gazdasági társaságokat vagyontalan személyek részére értékesítették, mellyel a visszafizetés alól kívántak kibújni.

A csalássorozatnak banki oldalról is voltak érintettjei: az ügyben szereplő egyik pénzintézet vezető tisztségviselői ugyanis nem jártak el kellő körültekintéssel, a belső szabályzatokban leírtak szerinti ellenőrzéseket nem végezték el.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak egy része a csalásokat bűnszervezet tagjaként követték el. A bűnszervezet működését a szervezettség és összehangoltság jellemezte, a cselekményeket a legapróbbrészletekre is megtervezték és ez alapján hajtották végre.

A gyanúsítottak által összesen okozott kár 411 millió forint, míg kísérleti szakaszban 164 millió forintot jelentő csalási kár maradt. Az ügyben jelenleg két gyanúsított van előzetes letartóztatásban, további öt gyanúsított volt hosszabb, rövidebb ideig valamilyen kényszerintézkedés hatálya alatt.

A szövevényes ügynek összesen 38 gyanúsítottja van; a vádjavaslatot a rendőrség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldte meg a nyomozati
iratokkal együtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását