2024. május 29. - Magdolna

Álrománok, álörmények, álromák

Nemcsak álrománok, hanem álörmények és álromák is nagy számban feliratkoztak a kisebbségi választói névjegyzékre - ismerteti a hétfői Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint az etnobizniszre az ad lehetőséget, hogy a jelenlegi választójog alapján nem lehet kiszűrni a haszonleső illetékteleneket.
2010. július 26. hétfő 10:47 - HírExtra
Így bárki kérhette felvételét a 13 hazai kisebbség valamelyik választói névjegyzékébe, mivel senki sem vizsgálhatja a 2005-ben véglegesült kisebbségi választójog szerint azt, hogy az illető tényleg az adott minoritáshoz tartozik-e.

A Magyar Nemzet példaként említi, hogy Szegeden feltűnően megugrott a magukat örményeknek vallók száma a kisebbségi választói névjegyzék adatai szerint. 2006-ban még csak 53-an regisztráltak, e nyáron viszont már 139-en.

Budapesten eddig is irreálisan magas volt a kerületi román önkormányzatok száma (15), immár azonban még két további kerületben gyűlt össze a kellő számú választásra jogosult. Pedig a fővárosban csak három helyen, a II., a VII. és a XI. kerületben van valódi román közösség - írja a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását