2024. május 23. - Dezső

MSZP: ülésezzen hetente az OGY

Az MSZP a hetente ülésező Országgyűlés híve, de szívesen tárgyal a témáról a kormánypártokkal - tudatta keddi közleményében az MTI-vel az ellenzéki párt.
2010. augusztus 10. kedd 14:40 - HírExtra
"Kövér László házelnök úr nemrég kijelentette, hogy számára szimpatikus a három hetenkénti ülésezés, de erről szívesen tárgyal az ellenzéki pártokkal. Az MSZP számára szimpatikus a demokratikusabb és tisztességesebb kontrollt biztosító hetenkénti Országgyűlés, de szívesen tárgyal erről a kormánypártokkal" - áll a kommünikében.

A házelnökké választott Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában a parlament háromhetenkénti ülésezésének lehetőségét firtató felvetésre megerősítette, szerinte jó megoldás volt a 2002 előtti gyakorlat, ő azonban - mint mondta - egyedül semmit sem akar bevezetni, visszaállítani, eltörölni.

A politikus - házelnökké választása után - az MTI-nek azt nyilatkozta, szerinte jobb lenne egy szakaszosabb ülésezési rendet bevezetni, amelyben kis ciklusok vannak, azért, hogy a parlament viszonylag koncentráltan tudjon a plenáris üléseken dönteni, vitázni, több idő jusson a bizottsági munkára, valamint arra, hogy az egyéni képviselők több időt tudjanak fordítani választókerületi munkájukra. Nagyjából az 1998 és 2002 között már kipróbált irányba kellene mozdulni, de ebben is, miként minden, a Ház működését érintő kérdésben, számít a képviselők és a frakciók javaslataira - mondta Kövér László akkor az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását