2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sok helyen narancssárga riasztás volt

A közép-magyarországi, a dél-alföldi és a dél-dunántúli régióra is kiadták a narancssárga riasztást a zivatarok miatt kedd délután - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
2010. augusztus 3. kedd 21:01 - HírExtra
Az érintett területeken helyenként előfordulhatnak heves zivatarok, amelyeket intenzív csapadék, 90 km/h-nál nagyobb erejű széllökések valamint legalább 2 centiméter nagyságú jég is kísérhet.

A három említett régióban, valamint az ország közép és dél-dunántúli területein a csapadékmennyiségre vonatkozóan citromsárga riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy néhol rövid idő alatt több mint 30 milliméter eső is leeshet.

A közép és dél-dunántúli régióban emellett a zivatarokra vonatkozóan is kiadták a citromsárga riasztást, amelyet a kedd éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint várhatóan az észak-alföldi és észak-magyarországi területekre is kiadnak majd.

Így ezeken a területeken is számítani lehet zivatarokra, amelyeket viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet - írja az OMSZ honlapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását