2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vaskalapos magyar költésgvetés

A kormány folytatja a szigorú költségvetési politikát, amely nem egyenlő a szokásos, családokat és vállalkozásokat érintő megszorító politikával - erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra a hírre reagálva, miszerint leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette pénteken Magyarországot a Moody's.
2010. július 23. péntek 14:09 - HírExtra
A nemzetközi hitelminősítő Magyarország közepes befektetői államadós-besorolását, valamint a banki devizabetéti besorolások osztályzati plafonját vizsgálja felül arra a véleményre hivatkozva, hogy az IMF és az EU küldöttségeivel folytatott tárgyalások megállapodás nélküli félbeszakadása miatt megnövekedtek a magyar költségvetési és gazdasági kilátásokat övező bizonytalanságok.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel azt közölte: a hitelminősítők nem bíznak abban, hogy a második Orbán-kormány szigorú költségvetési politikát fog folytatni 2010-ben, 2011-ben.

"Nem értik: a fegyelmezett költségvetés nem jelent egyet azzal, hogy egy kormánynak le kell mondania saját gazdaságpolitikájának kialakításáról és folytatásáról" - közölte az NGM.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását