2024. április 27. - Zita

Orbán megmondta a frankót - nincs jobb, mint a bankadó

Orbán Viktor szerint a kormány megalakulása óta eltelt 56 nap jelentősége, hogy a józan ész Magyarországon is túllépett az ideológiai vitákon és megszületett a nemzeti centrum. Továbbá Szükségesnek, igazságosnak és hatékonynak nevezte a bankadót, mert az szerinte az ország és az emberek érdekeit szolgálja egy nagyon nehéz helyzetben.
2010. július 22. csütörtök 16:33 - HírExtra
A miniszterelnök csütörtökön, az Országgyűlésben napirend előtti beszédében az ülésszakot értékelve leszögezte: az új Országgyűlés a cselekvés helyszíne lett, és nem egészen két hónap alatt többet végzett, jelentősebb változásokat hajtott végre, mint elődei nyolc év alatt. A nemzeti centrum a józan ész közössége, mindenki beletartozik aki szerint a józan ész fontosabb, mint az ideológia megosztottság - húzta alá a kormányfő.

Bankadó

A miniszterelnök csütörtöki, napirend előtti felszólalásában a parlamentben azt mondta: eddig tabunak számítottak a bankok, márpedig "józan ésszel" elfogadhatatlan, hogy "a bankokat szent tehénként tiszteljük" akkor is, amikor egy globális válság söpör végig a világon, amely a bankoktól indult ki "A józan ész nevében megmutatjuk", hogy a bankrendszer megadóztatása nem tabu - fogalmazott.



Hiánycél


Magyarország az év végére teljesíti a 3,8 százalékos költségvetési hiányt, betartja a nemzetközi szervezetekkel kötött korábbi megállapodást - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben napirend előtti beszédében csütörtökön. Kiemelte: vissza akarják szerezni az elveszett gazdasági önrendelkezést.

A kormányfő leszögezte: a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy rossz gazdapolitika következtében kötött szerződés október végén kifut, az abban foglaltakat Magyarország teljesíti, így a 3,8 százalékos költségvetési hiányt is.

A nemzetközi pénzügy szervezetekkel folytatott tárgyalásokról szólva a miniszterelnök aláhúzta: Magyarország minden szervezettel tárgyal, mert ez az ország érdeke.

Orbán Viktor hozzátette: helyre akarják állítani Magyarország elveszett gazdasági önrendelkezését, mert anélkül nincs gazdasági felemelkedés. Azt mondta: ki kell törni az adósságcsapdából, azt kell győzni. A miniszterelnök a kormány nevében megköszönte az IMF-nek, hogy "kihúzott bennünket a bajból".

"Az ősz során további tabukat kell ledönteni"


A miniszterelnök szerint az ősz során további tabukat kell ledönteni "a józan ész nevében". Orbán Viktor csütörtöki, napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kabinet legfontosabb feladata most az, hogy az első akcióterv beindítása után senki se érezhesse úgy, a változások során "vele nem törődünk". "Senkit sem fogunk az út szélén hagyni" - közölte a kormányfő az Országgyűlésben.

"Figyelnünk kell azokra, akik ma még kevés jövedelemmel rendelkeznek, hogy ők is érezzék, a változás értük is történik" - fogalmazott Orbán Viktor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását