2024. május 3. - Tímea, Irma

Megtartotta az első ülését az új elnökség

Az MSZP új országos elnöksége megtartotta az első ülését, amelyen egyebek mellett megkezdték a felkészülést az önkormányzati választásokra - közölte a pártelnök csütörtökön az MTI-vel.
2010. július 15. csütörtök 19:53 - HírExtra
Mesterházy Attila tájékoztatása szerint az elnökség meghallgatta és elfogadta Szigetvári Viktor kampányigazgató előterjesztését a kampány struktúrájára, feladataira vonatkozóan és egyhangúlag megerősítették őt posztján. Szigetvári Viktor munkáját egy előkészítő bizottság segíti, amelynek tagjai Baloldali Önkormányzati Közösség által delegált szakpolitikusok, valamint területi koordinátorok.

Figyelemreméltónak nevezte Orbán Viktor reagálását arra, hogy az államfő október 3-ra tűzte ki az önkormányzati választás időpontját. Emlékeztetett arra, hogy sajtóhírek szerint a miniszterelnök azért örül a korai dátumnak, mert így a költségvetést is korábban be tudja terjeszteni.

Mesterházy Attila ebből arra következtet, hogy ezek szerint a kormányfő olyan megszorító költségvetéssel készül az év végén, amelyet nem mer beterjeszteni az önkormányzati választás előtt. Ugyanazt teszi, mint eddig minden egyes választások előtt, meg akarja téveszteni a választókat - vélekedett.

Az MSZP elnöksége úgy látja, ez nem tisztességes a választókkal szemben, ezért arra szólítják fel Orván Viktort, hogy ha van ilyen szándéka, legyen bátor és terítse ki a kártyáit.

Mesterházy Attila kitért arra: az elnökség a kormány alkotmánymódosítási kezdeményezései miatt létrehoz egy alkotmány-előkészítő szakmai kollégiumot, amelynek ő a vezetője. Mint mondta, nemcsak politikusok, hanem szakmai, tudományos területek meghatározó személyiségeit szeretné felkérni arra, hogy vegyenek részt a kollégium munkájában, hiszen az alkotmányozás folyamata nem pusztán egy jogi aktus, nélkülözhetetlen egy széleskörű tudásbázis felhasználása.

Jelezte: az elnökség felháborítónak és példátlannak tartja azt a rágalomhadjáratot, leszámolási kampányt, amelyet "Orbán Viktor kommandója" indított el az MSZP volt miniszterelnökei, kormánytagjai, államtitkárai ellen.

A kormány politikai koncepciós perek előkészítésével a saját tehetetlenségéről akarja elterelni a figyelmet, kriminalizálni akarja ellenfeleit és ehhez minden aljas eszközt igénybe vesz - jelentette ki.
Hangsúlyozta: visszautasítják ezeket a rágalmakat, mert az MSZP kormányfői, állami vezetői és a szocialista frakció minden tagja a nemzet érdekében végezte a munkáját az elmúlt nyolc évben.
Bátran állunk minden vizsgákat el, mert ha az objektív és tényszerű, akkor az mi munkánkat igazolja, és a mi igazunkat bizonyítja majd - szögezte le a pártelnök.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: diktatúrákat idéz, amikor politikusok fogalmaznak meg politikai megrendeléseket a rendőrség, az ügyészség és a bíróság számára, pedig az igazságszolgáltatás erejét az adja, ha a tények alapján objektív, pártpolitikától mentesen végzi a feladatát.

Kiemelte: elítéli az elnökség azt a stílust és módszert, ahogy a Fidesz-kormány különböző rendű és rangú megbízottai mindenféle előzetes egyeztetés, mérlegelés nélkül arrogánsan, válogatás nélkül rúgja ki a különböző minisztériumoknál, háttérintézményeknél vagy állami cégeknél dolgozó embereket.

Nem kíváncsiak a szakmai felkészültségükre, lehetőséget sem adnak arra, hogy bizonyítsák, ugyanolyan tisztességgel és lojalitással végzik a munkájukat az új kormány mellett, ahogyan tették az előző mellet is - mondta.

Mesterházy Attila szerint ez a stílus azokat minősíti, akik oda küldik a kidobóembereiket. Egyetértünk azzal, hogy egy kormány meghatározhatja kivel kíván együttdolgozni és kivel nem, de ezt akkor sem teheti ilyen módszerek használatával és ilyen stílusban - közölte, hozzátéve: az MSZP elnöksége ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel ezzel az embertelen és megalázó módszerrel, ami elfogadhatatlan az európai demokráciákban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását