2024. május 21. - Konstantin

Saláger-per: mondják fel a jogellenességet?

Jogellenes volt az FM1 Konzorcium ajánlatának befogadása, a pályázó nyertessé nyilvánítása, és a vele való szerződéskötés - ennek kimondását kérte a nagyobbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós jogosultság ügyében a Fővárosi Bíróságon csütörtökön indult eljárás felperese.
2009. december 17. csütörtök 19:01 - HírExtra
Kónya Imre, a 12 évig működő Sláger Rádiót üzemeltető cég jogi képviselője a tárgyaláson annak a véleménynek adott hangot, hogy összeférhetetlenségi szabályokat sértett, valamint - ahogy azt egy médiahatósági előterjesztés is mutatja - irreális üzleti-pénzügyi ajánlatot tett a pályázó. Annak kimondását is kérte, hogy a pályázat több ponton is jogellenes, ezért a bíróság hívja fel az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT) a közben részvénytársasággá alakult FM1-gyel kötött műsorszolgáltatási szerződés azonnali hatályú felmondására, valamint kérte a pályázat érvénytelenségének kimondását.

Vörös Orsolya, a médiahatóság jogtanácsosa a tárgyaláson arról beszélt: a pályázat kiírása és elbírálása jogszerű volt. A folyamatot pedig azért nem tudta időben - a jogosultság lejárta előtt egy évvel - elindítani a testület, mert akkor még érvényben volt a törvényhozás által korábban kimondott frekvenciamoratórium. Érvelése szerint nem a pályázat előfeltétele volt, hogy ne legyen érvényes műsorszolgáltatási jogosultsága a jelentkezőnek. A bíróság a per következő tárgyalását január 19-re tűzte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását