2024. május 17. - Paszkál

Felrobbant a fehérgyarmati vízmű

Felrobbant a vízmű Fehérgyarmaton kedden; senki sem sérült meg, több településen azonban vízkorlátozásra kell számítani.A HírExtra Szentes Györgyöt, a Katasztrófavédelem szóvivőjét kérdezte.
2010. július 13. kedd 10:31 - HírExtra
Az igazgató a robbanás okairól annyit mondott, hogy a vízműben vélhetően "fizikai folyamatok mentek végbe". Tájékoztatása szerint a vízkorlátozás több települést, Fehérgyarmatot, Penyigét, Komorót és Mándot érinti.

A károk mértékéről és a részletekről Pernyák Sándor későbbre ígért tájékoztatást. - Szólt az MTI hír.

A HírExtra felkereste Szentes Györgyöt, a Katasztrófavédelem szóvivőjét.

Szentes úr elmondta, hogy egy víztorony felrobbanásáról értesült, a robbanás következtében anyagi károk keletkeztek, személyi sérülésről eddig nincsen információja. Tájékoztatása szerint egy futballpálya nagyságú területen szóródtak szét a víztorony darabjai, a környező településeken vízhiánytól nem kell tartani, azonban nyomáscsökkenés előfordulhat. A baleset okát vizsgálják az illetékesek.

12.00 - fény derült az igazságra

Valószínűleg metángáz okozta azt a robbanást, amely kedd délelőtt történt a fehérgyarmati vízmű víztornyában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-vel.

A hidroglóbusz teteje teljesen szétnyílt a detonációtól, a víz kifolyt belőle, a torony szigetelése és lemezdarabjai 50-100 méteres körzetben szóródtak szét a környéken - mondta Pernyák Sándor tűzoltó ezredes.

A balesetben nem történt személyi sérülés. Hozzátette: az érintett településeken, azaz Fehérgyarmaton, Mándon, Kömörőn és Penyigén biztosított a vízellátás. A robbanás egy villanyvezetéket tartó betonoszlopot is kidöntött, így jelenleg szünetel az áramellátás a környéken.
Pernyák Sándor közlése szerint a robbanás okait szakértő bevonásával vizsgálják, ám az valószínűsíthető, hogy metángáz okozhatta a detonációt.

Az ezredes javasolja a helyi védelmi bizottság összehívását.

(Képünk illusztráció.)



Forrás: HírExtra/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását