2024. május 20. - Bernát, Felícia

1,8 milliót kapott Molnár Gyula?

Molnár Gyula XI. kerületi szocialista polgármester 1,8 milliós illegális kampánytámogatást kapott nyolc éve a Matávtól a Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül - állítja az Indexnek Krausz Csaba, a Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottja. Az MSZP-s politikus szerint hiteltelenek a vádak.
2010. július 13. kedd 14:55 - HírExtra
Krausz Csaba a hírportálon kedden úgy nyilatkozott: a Jobb Jövőért Alapítvány a Matávtól nyert kétmilliós támogatást. A számlakivonatok szerint 2002. október 24-én érkezett meg a pénz a távközlési cégtől, ebből Krausz 200 ezret megtartott az alapítványnak, a többit pedig még aznap továbbította Molnár Gyula számlájára. Az önkormányzati választást október 20-án tartották, és Molnár győzött a fideszes Juhos Katalin ellen.

Ebből az illegális pénzből mégsem lett ügy, pedig az utalásról a hatóságok is tudomást szereztek, sőt benne volt a Zuschlag-ügy nyomozati anyagában is - olvasható az Indexen.

Molnár Gyula a matávos pénz hátteréről és felhasználásáról az Index kérdésére azt mondta, hogy Krausz nyilatkozata nem hiteles, fenntartással kell kezelni. A szocialista politikus valószínűnek tartja, hogy egykori párttársa a neki ígért előnyökért mindenre hajlandó, nem lehet nem felismerni az éppen feloszlatott, vissza-visszalépegető polgármester-jelöltekkel bukdácsoló helyi Fidesz újabb próbálkozását, hogy megpróbálják ismét lejáratni.

Molnár kijelentette: 2008-ban teljes körű és mindenre kiterjedő vagyongyarapodási vizsgálaton esett át, és ennek keretében minden utalást, minden számlát, minden egyéb pénzmozgást megvizsgáltak, és rendben találtak az erre hivatott szervek. A 2002-es kampányköltségvetést pedig az Állami Számvevőszék vizsgálta és hagyta jóvá.

A hírportál felidézi, hogy a szintén illegális kampányfinanszírozás miatt indított Zuschlag-ügy márciusi ítélethirdetésekor Krausz ötödrendű vádlottként első fokon, nem jogerősen három év börtönt és vagyonelkobzást kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

drkukac
2010. július 13. 15:08
és mai napi ugyan ez folyik mindenhol....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását