2024. május 6. - Ivett, Frida
Az X-Faktor háziasszonyi tisztét -Stohl András kényszerű visszaléptetése helyett Sebestyén Balázs oldalán - Ördög Nóra tölti be, aki szerkesztőként maga is végignézhette az újabb "felhozatalt".
2010. július 10. szombat 16:25 - Ruttkai Laura
A műsorvezetőnő egyéb munkái mellett az X-Faktor szerkesztőjeként egész nap az RTL Klub székházában lót-fut a műsor előzetes beindítása érdekében. Ördög Nóra egyelőre ugyan farmer-póló-tornacipő kombinációban sürgölődik, ám ősszel már ragyogó estélyi ruhákban tündökölhet műsorvezetőtársa, Sebestyén Balázs oldalán. Most dolgoznak először együtt, de máris összeszoktak.

Szerkesztőként hasonlóak a feladataid, mint a Csillag születik idején voltak?

- Alapvetően hasonló a feladatköröm, de izgalmasabb, mivel ezzel a műsorral most egy nemzetközi családnak lettünk a tagjai, így a külföldiekkel (Németország és Anglia) való kommunikáció is része lett a mindennapjaimnak. Emiatt még nagyobb figyelem övezi a munkánkat, hiszen nem egyedül dolgozom, hanem egy nagy csapat tagjaként. Rengeteg a munkánk, hiszen sok ezren jelentkeztek ezúttal is a műsorba: jelentkezni persze már nem lehet, hiszen javában folyik egy ideje a válogatás.


Az eddig látottak-hallottak alapján milyennek találod a „felhozatalt”? Még mindig van énekes-gyémánt hazánkban, akit érdemes tovább csiszolgatni?

Hogyne! Egyenesen döbbenetes, milyen tehetséges emberek vannak nálunk, hány őstehetség bukkan fel még évekkel később is! Vannak, aki még az első Csillag születikre jelentkeztek, és azóta annyit fejlődtek, komolyodtak, értek mind énektechnikailag, mind személyiségükben, hogy csakugyan most jött el az ő idejük! Én magam, aki találkoztam a válogatásokon ilyen versenyzőkkel, egészen elképedtem, hányan dolgoztak meg az elmúlt egy-két évben azért, hogy most magasan értékelhető produkciót nyújthassanak. Egyébként az X-Faktorban még van lehetőség a további fejlődésre,hiszen ha az illetőben megvan az a bizonyos „x faktor”, az a bizonyos plusz, akkor a mentorok tudnak még csiszolgatni, javítgatni a támogatott versenyzőiken. Az viszont biztos, hogy nagyon fontos az elszántság, az akaraterő, ebbe pedig az is beletartozik, hogy elmegy egy énektanárhoz és próbálja fejleszteni azt a tehetségét, adottságát, amije van.

Szerinted találó a zsűri tagjainak – Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter, ifj.Malek Miklós -négyesfogata?
Ők négyen tökéletesen lefednek mindenféle zenei stílust. Nagyon jól működik köztük a kémia, remekül kijönnek egymással, de amellett hogy irgalmatlanul tisztelik egymást, nem félnek kimondani a véleményüket, és épp emiatt van egy nagyon izgalmas vibrálása a dolognak. Nagyon jó csapat!

Külföldön évek óta mennek elképesztő sikerrel az X-Faktor adásai: vajon a magyar is lesz olyan magas színvonalú, olyan impozáns méretű, olyan látványos, olyan nézett? Megállja a helyét?

Mi azon leszünk, ez egyértelmű! Ugyanaz a csapat dolgozik most a magyar X-Faktorban, mint akik a Csillag születiket, a Szombat esti lázat és a többi látványos nagy showműsort csinálta az RTL Klubon. Jó magasra tettük anno a mércét, és ebből nem engedünk, hűek maradunk magunkhoz. Igyekszünk nagyon nagyszabású showt csinálni, bár az X-Faktor ereje nem feltétlenül a látványban van, hiszen itt nagyon nagy szerepet kapnak az érzések, valamint a mentorok és a versenyzők közti kapcsolatok.

Apropó látvány! Megszokhattuk, hogy te mindig elképesztően csodásan festesz egy-egy adás során gyönyörű kosztümjeidben. Bár még csak az előkészületeknél tartotok, de tudsz már valamit későbbi öltözékeid milyenségéről?

Főnököm remek hasonlata, miszerint egy ház építése az alapozásnál kezdődik: amit te kérdezel, az már a „tető!” Most is Náray Tamás készíti majd a ruháinkat, de hogy milyenek lesznek, ezekről még nem tudok semmit, sőt, jelenleg nem a kosztümökön járnak a gondolataim, hiszen az egy sokkal későbbi fázis. Biztos vagyok abban, hogy ezúttal is csodás ruháim lesznek, de ez a műsor nem rólam szól, hanem a versenyzőkről és a mentorokról.

Stohl Andrással összeszokott párost alkottatok korábban. Őt az ismert okok miatt Sebestyén Balázs váltja az X-Faktor házigazdai szerepében, vele most először fogtok együtt dolgozni. Hogy fogadtad új kollégádat?

Nagyon örültem Balázsnak és izgatottan várom már a közös munkát, hiszen az, hogy először dolgozunk együtt, az szakmailag nekem is, neki is érdekes helyzet lesz. Lehet hogy ő is így gondolja, de én mindenféleképpen. Szívesen ismerném meg Balázst erről az oldaláról is, bár biztos vagyok abban, hogy remekül megoldja majd a feladatát.

Egyik tehetségkutató a másikat követi az életedben: milyen örömet, újat találsz még bennük?

Ezek olyan élmények az életemben, olyan események az RTL Klub történetében – az X-Faktort pedig különösen nagy izgalom és figyelem övezi- , hogy egy percig sem jut eszembe azt érezni, miszerint jaj, ez már megint csak egy újabb a sorban…! Ez nem csak egy a sorban, ez inkább egy nagyon is különleges dolog, újfajta élmény a számomra. Nyilván egy csomó eddigi tapasztalatunkat tudjuk majd hasznosítani, de azért az X-Faktor az nem lesz ugyanaz, és épp ez benne a kihívás. Mindig újat kell hozni, újat kell mutatni,még ha a keretek látszólag hasonlóak is.

Az előkészületek miatt a nyarad is be van osztva: azért szorítasz egy kis időt hogy akár a pároddal, akár a családoddal eltölts pár kellemes napot vakáció címén?

Inkább csak hosszú hétvégékről lehet most szó, amik nagyon remélem, hogy be-becsúsznak majd, de nem előre tervezetten, hanem csak amikor már látom majd egy héttel előre, mikor szökhetek el egy kicsit a munka mellől. Ha lesz ráérő időnk Palival, spontán felkerekedünk és elmegyünk valahová pihenni, de ez a nyár most nem a szünidőről fog szólni. Majd pihenünk, ha nyugisabb időszak következik. Szerintem a világ legjobb dolga, ha az embernek ilyen vagy ehhez hasonló munkái lehetnek, úgyhogy én nemcsak bírom a gyűrődést, de egyenesen örülök neki és hálás vagyok hogy csinálhatom!
Forrás: Sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását