2024. május 20. - Bernát, Felícia

Hende megbecsülést ígért a katonai pályát választóknak

Kiszámítható életpályát és társadalmi megbecsülést ígért Hende Csaba honvédelmi miniszter a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola hallgatóinak avatásán szombaton Szentendrén.
2010. július 10. szombat 14:47 - HírExtra
A miniszter ünnepi beszédében példaként állította a tiszthelyettesek elé az árvízi mentésben részt vevő, továbbá az Afganisztánban életveszélyes körülmények között szolgálatot teljesítő vagy a Koszovó, Bosznia újjáépítését végző magyar katonákat.

Hende Csaba szólt arról is, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett honvédségi reform nyomán egy, a mainál lényegesen erősebb, a XXI. század követelményeinek megfelelő, szakmailag jól felkészült és felszerelt hadsereg jön létre.

Mint mondta, a katonai pályát választók méltó szolgálati körülmények között dolgozhatnak majd, kiszámítható életpálya várja őket és a katonai hivatás rangja ismét magas lesz.

Az idén végzett kilencvennyolc hallgató - köztük négy nő - Hende Csaba miniszter, Benkő Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Kovács Tibor mérnök ezredes, az iskola igazgatója előtt tette le ünnepélyes esküjét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását