2024. május 19. - Ivó, Milán

Meghalt egy magyar lány Amerikában

Megtalálták annak a magyar lánynak holttestét a Delaware folyóban, aki egy magyar fiúval együtt eltűnt egy philadelphiai városnéző vízibusz balesetében. A Külügyminisztérium péntek délután hivatalosan megerősítette, hogy a szerdai philadelphiai hajóbalesetben eltűnt egyik magyar állampolgár holttestét találták meg.
2010. július 9. péntek 16:08 - HírExtra
Egy uszály ütközött a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő vízibuszba szerdán kora délután a belvárosban. A balesetben vízbe került 37 emberből 35-öt kimentettek, két magyar turista, egy 20 éves fiú és egy 16 éves lány azonban nem került elő. A parti őrség felfüggesztette az eltűnt fiatalok utáni kutatást, és annyit közölt, hogy valószínűleg odavesztek a vízi balesetben.

A lány holttestét egy horgász fedezte fel egy mólónál péntek hajnalban. A folyó fenekére süllyedt kétéltű jármű kiemelését péntek reggel megkezdték, a művelet 6-8 órát vehet igénybe. Egy 25 tonnás úszó daruval emelik a felszínre a balesetben összeroncsolódott 8 tonnás járművet, búvárok fémkábeleket helyeznek a jármű alá.

A városnéző vízibuszon 13 mosonmagyaróvári diák és két kísérő tanár is ült. A csoport július 2-án érkezett az Egyesült Államokba, ahol egy nyelvi programban vesznek részt.

A baleset körülményeinek vizsgálata már elkezdődött. A hatóságok furcsának találják, hogy a Duck 34 jelű vízibusz nem adott le figyelmeztető üzenetet az arra kijelölt rádiós csatornán a közeledő hajóknak arról, hogy műszaki hiba miatt a folyón vesztegel. A busz személyzetének arra is lehetősége lett volna, hogy egy másik csatornán a parti őrséget értesíti, de ilyen vészüzenetet sem jegyeztek fel. Az uszály tolóhajójáról sem küldtek semmilyen üzenetet a rendkívüli helyzetről, a hatóságok így egyelőre értetlenül szemlélik, hogyan következhetett be a baleset fényes nappal, kiváló látási viszonyok között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását